ΕΣΡ: «Καμπάνα» 15.000 ευρώ στο ΑΡΤ TV για το αντιεμβολιαστικό πείραμα με το κλειδί στον ώμο

Πρόστιμο 15.000 ευρώ στο ΑΡΤ TV επέβαλε το ΕΣΡ για τον Φίλιππο Καμπούρη.

Ο πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών (μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Πέτρου Τατσόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, οδηγώντας στην προσαγωγή του τελευταίου στο ΑΤ Ομονοίας), που θα είναι υποψήφιος με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, εγκαλείται από το ΕΣΡ

για μετάδοση ατεκμηρίωτων πληροφοριών και ειδήσεων στην ενημερωτική εκπομπή «Στη φόρα», που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό ΑΡΤ TV (πρώην Τηλεάστυ, πρώην Telecity) στις 14 Ιουνίου 2021.

Επικαλέστηκε τον Θεό…

Όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. 259/2022 απόφαση, ασχολήθηκε «για περίπου 37 λεπτά με υποτιθέμενο ‘‘ζήτημα’’ μαγνητισμού μεταλλικών αντικειμένων στο σώμα ανθρώπων που έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού, προβάλλοντας μάλιστα σχετικά βίντεο που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο και προσπαθώντας ‘‘να δει τι γίνεται στην πραγματικότητα με αυτό που υπάρχει ως μύθος’’, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε». Αφού έκανε το πείραμα με τα «κολλημένα αντικείμενα» (κλειδί) στο μπράτσο μπροστά στην κάμερα, ο Φίλιππος Καμπούρης επικαλέστηκε τον Θεό λέγοντας: «Νιώθω πόνο στο χέρι μου, ο Θεός μαζί μας, είναι σοκαριστικό, Θεέ και Κύριε, εγώ καλώ να με εξετάσει οποιαδήποτε υπηρεσία».

Απόφαση έναν χρόνο μετά

Η καταγγελία έγινε στις 27/6/2021, εν μέσω της σκληρής φάσης της πανδημίας, ωστόσο η Αρχή συνεδρίασε επί του θέματος έναν χρόνο μετά, στις 7 Ιουνίου 2022, και η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους!

Πηγή: typologies

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΣΡ, Καμπάνα 15 000, ΑΡΤ TV,esr, kabana 15 000, art TV