Εθνική με Γιάννη (και Ιωάννη και Γιαννούλη) προκοπή θα κάνει!

Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος και μοναδικός. Να βρεθούμε στους 8 του Eurobasket.

Εκεί βρισκόμαστε από το βράδυ της Κυριακής μετά το συγκλονιστικό ματς κόντρα στην Τσεχία και πλέον το βράδυ της Τρίτης με αντίπαλο τη Γερμανία θα ζητήσουμε ένα ακόμη βήμα ώστε να προσεγγίσουμε τα μετάλλια μέσω της εισόδου στην 4άδα.

Ο δρόμος προς τα προημιτελικά ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα ήταν, ούτε μια βόλτα για μπύρα στις παμπ του Βερολίνου. Είχε και καρδιοχτύπι, είχε και νεύρα, είχε και ιδρώτα και αίμα.

Ευτυχώς δεν είχε δάκρυα, αφού ο «άφαντος» Γιάννης Αντετοκούνμπο του πρώτου ημιχρόνου φρόντισε

να γίνει Giannaros στην επανάληψη και με 27 πόντους να σηκώσει πρώτος και καλύτερος το λάβαρο της νίκης και της… επανάστασης κόντρα στις φιλοδοξίες των Τσέχων.

Η χτεσινή νύχτα εκτός από τον προφανή πρωταγωνιστή, αλλά και τον σπουδαίο Νικ Καλάθη, έβγαλε και αφανείς ήρωες όπως ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, αλλά και ο Ιωάννης Παπαπέτρου που έκανε το καλύτερό του ματς στο Ευρωμπάσκετ με μεγάλα καλάθια, αλλά ακόμη μεγαλύτερες άμυνας.

Η υπόκλιση φυσικά η μεγάλη πάει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο που έβαλε το… πελώριο «εγώ του» κάτω από την ομάδα και απέδειξε πόσο πολύτιμοι είναι οι συμπαίκτες του στο ταξίδι προς τα μετάλλια.

Δεν εκβίασε κανένα καλάθι, δεν θόλωσε στα δύσκολα του πρώτου μέρους και φυσικά όταν πάτησε… το τούρμπο και πήρε το όπλο του οδήγησε εκ του ασφαλούς στον θρίαμβο.

Τα υπόλοιπα το βράδυ της Τρίτης κόντρα στη Γερμανία. Και μετά ακόμη παραπέρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα