Ευρωεκλογές 2024: «Αξιοποίησε την ψήφο σου: Για να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα»

«Αξιοποίησε την ψήφο σου: Για να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογές 2024 που θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα κράτη-μέλη 6-9 Ιουνίου.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα, ένα τετράλεπτο βίντεο και 9 μικρότερες εκδοχές του, με το οποίο υποστηρίζει και ενισχύει το παραπάνω σύνθημα.

Στο βίντεο ηλικιωμένοι πολίτες από διάφορες χώρες της ΕΕ καταθέτουν τις προσωπικές τους μαρτυρίες για τη δημοκρατία, αφηγούμενοι τις ιστορίες τους για τη

δημοκρατία στις νεότερες γενιές και τονίζοντας ότι κανένας δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο το δημοκρατικό αυτό δικαίωμα.

«Η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σήμερα μεγαλύτερη σημασία από ποτέ. Η ψήφος σας θα καθορίσει την πορεία που θα ακολουθήσει η Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα κρίνει σε ποια Ευρώπη θέλουμε να ζήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα. «Μην αφήσετε κάποιον άλλον να αποφασίσει για εσάς. Ψηφίστε στις 6-9 Ιουνίου 2024. Κάθε ψήφος μετράει».

«Η δημοκρατία αποτελεί συλλογικό μας καθήκον, όχι απέναντι σε μια συγκεκριμένη πολιτική ιδέα ή έναν συγκεκριμένο σκοπό, αλλά ένα καθήκον που έχουμε ο ένας απέναντι στον άλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χάουμε Ντάουχ, στη σχετική ενημέρωση.

«Η ευρωπαϊκή δημοκρατία μας ενώνει περισσότερο απ’ όσο πιστεύουμε: πέρα από σύνορα, πέρα από πολιτικές ευαισθησίες και πέρα από γενιές. Σε εποχές πόλωσης, όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, είναι εύκολο να το ξεχνά κανείς αυτό. Η εκστρατεία μας έχει ως στόχο να μας υπενθυμίσει όλα αυτά που μας ενώνουν».

«Αυτό ακριβώς αναδεικνύει και το κεντρικό βίντεο της εκστρατείας: ρίχνει φως στην ταραγμένη ιστορία πολλών ευρωπαϊκών χωρών που έζησαν ένοπλες συγκρούσεις ή περιορισμούς στις ατομικές ελευθερίες, επισημαίνοντας πόσο εύθραυστη είναι η δημοκρατία, αν δεν τη συντηρούμε ενεργά», όπως τονίστηκε.

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η δημοκρατία μπορεί να φαίνεται προφανής για εμάς σήμερα. Αυτό όμως δεν συνέβαινε πάντοτε», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση για το βίντεο που κοινοποίησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

«Σε μια εποχή όχι πολύ μακρινή, εκατομμύρια Ευρωπαίοι έζησαν καταστάσεις στις οποίες δεν μπορούσαν να ψηφίσουν ούτε καν να εκφραστούν ελεύθερα. Η ίδια τους η ζωή μπορεί να κινδύνευε, απλώς και μόνο επειδή ήταν διαφορετικοί, είχαν διαφορετικές απόψεις ή επιθυμούσαν μια διαφορετική ζωή», σημειώνεται.

«Η δημοκρατία είναι ένα πολύτιμο δώρο που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές. Την οραματίστηκαν και αγωνίστηκαν για την επίτευξή της. Τώρα εναπόκειται σε εμάς να τη διατηρήσουμε, να την ενισχύσουμε και να την κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η ψήφος – διότι όσο περισσότεροι άνθρωποι ψηφίζουν, τόσο ισχυρότερη γίνεται η δημοκρατία. Στις 6-9 Ιουνίου 2024: Αξιοποίησε την ψήφο σου. Για να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα», υπογραμμίζεται σχετικά.

Το 4λεπτο βίντεο και οι πιο σύντομες εκδοχές του είναι διαθέσιμές σε όλες τις γλώσσες (και στη νοηματική), και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://elections.europa.eu/video/el.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωεκλογές 2024, Αξιοποίησε,evroekloges 2024, axiopoiise