Φανουρόπιτα: Η καλύτερη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο

Η καλύτερη συνταγή για φανουρόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Γιατί η φανουρόπιτα ως γλυκό έχει συνδεθεί με την εύρεση αντικειμένων που χάσαμε και δεν βρίσκουμε με τίποτα;

Λέγεται ότι ο Άγιος Φανούριος είχε μια αμαρτωλή μητέρα και όταν τάξεις φανουρόπιτα για τη συγχώρεση της ψυχής της, εκείνος θα σου φανερώσει αυτό που έχασες. Ο Άγιος Φανούριος γιορτάζει στις 27 Αυγούστου, μέρα που οι πιστοί πηγαίνουν τα γλυκά στην εκκλησία να «διαβαστούν» και στη συνέχεια τα μοιράζουν.

Αφήνοντας κατά μέρος λαϊκούς θρύλους,

η φανουρόπιτα –που ουδεμία σχέση έχει με πίτα– είναι ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό που δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο. Βασικά της συστατικά το λάδι, το αλεύρι και η ζάχαρη, τα οποία συνήθως εμπλουτίζονται με χυμό πορτοκαλιού, σταφίδες, καρύδια, κανέλα και γαρίφαλα.

Υλικά
500 γρ. αλεύρι
320 γρ. ελαιόλαδο
320 γρ. χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
10 γρ. κανέλα
350 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. σταφίδες ξανθές

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Ανακατεύουμε με το χέρι και τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδωμένο και αλευρωμένο, διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε στους 160° C, στο αέρα, για 45-50′.

Πηγή: olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φανουρόπιτα, Στέλιο Παρλιάρο,fanouropita, stelio parliaro