Φωτιά στη Βοιωτία: Εντοπίστηκε νεκρός ένας βοσκός στη μεγάλη πυρκαγιά – Προσπάθησε να σώσει τα ζώα του

Ένας νεκρός στον Πρόδρομο Βοιωτίας λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ηλικιωμένο βοσκό (περίπου 80 ετών) ο οποίος αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η πυρκαγιά.

Υπήρχαν

όμως πυκνοί καπνοί. Πιθανολογείται ότι αυτό συνέβαλε στο να χάσει τη ζωή του. Τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν από την νεκροτομή.



Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά

Πυρκαγιά ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας το πρωί της Δευτέρας (21/08) και ήχησε μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της περιοχής για να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στον Πρόδρομο Βοιωτίας επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Το μήνυμα του 112:

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Πρόδρομος

Παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 21, 2023

Λίγα λεπτά μετά, εστάλη και δεύτερο μήνυμα του 112 για όσους βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να πάνε προς Θίσβη, την περιοχή δίπλα στον Πρόδρομο.

«Αν βρίσκεστε στην παραλία Σαράντη απομακρυνθείτε προς Θίσβη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στην #Παραλία_Σαράντη απομακρυνθείτε προς #Θίσβη

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) August 21, 2023

«Με 9 μποφόρ δεν παίζουμε»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας έκρουσε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «με 9 μποφόρ δεν παίζουμε».

«Είναι ένα δύσκολο μέτωπο, επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα. Είναι κωμόπολη που θα φθάσει και θα περάσει η πυρκαγιά αυτή. Η πυρκαγιά κατευθύνεται με βορειοανατολικό άνεμο ωστόσο με 9 μποφόρ δεν παίζουμε», είπε ο κ. Αρτοποιός και πρόσθεσε:

«Η φωτιά αυτή είναι δύσκολη την πρώτη ώρα, μετά τη μία ώρα πάει προς παραλιακό μέτωπο, γι’ αυτή τη μια ώρα πρέπει να ‘μαστε προσοχή άπαντες. Είναι μια πυρκαγιά που στην αρχή της πρέπει να προσέξουμε πολύ. Θέλει μεγάλη προσοχή στην παραλία Σαράντη».



Photo Credits: tvstar.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Βοιωτία, Πληροφορία, – Βοσκός,fotia, voiotia, pliroforia, – voskos