Φωτιά στην Πάρνηθα: Μία σύλληψη για τη φωτιά στον Αυλώνα – Ελεύθεροι οι άλλοι 3 προσαχθέντες

Τελικά ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις ύποπτοι που είχαν προσαχθεί για απόπειρα εμπρησμού την Πέμπτη. Πρόκειται για δύο 31χρονους στο Μενίδι και και έναν 45χρονο στον Αυλώνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο τέταρτος, ο 45χρονος πρώην δικηγόρος, κρατείται.

Ο πρώην δικηγόρος είχε εντοπιστεί να κινείται στην περιοχή του Αυλώνα, ενώ σημειώνονταν συνεχώς αναζωπυρώσεις. Για απόπειρα εμπρησμού στο Μενίδι είχαν προσαχθεί δύο 31χρονοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν να κινούνται μέσα σε αυτοκίνητο σε απαγορευμένη περιοχή (στην οδό Φιλίας των Λαών) και βρέθηκαν πάνω τους αναπτήρες και ένα σπρέι αυτοκινήτου.

Ο

δεύτερος 45χρονος που αφέθηκε ελεύθερος και είχε προσαχθεί για απόπειρα εμπρησμού στον Αυλώνα, είναι κάτοικος της περιοχής, ο οποίος εθεάθη να κινείται με ένα ασημί όχημα στα μέρη εκεί.

Οι καταγγελίες εις βάρος του είναι πολλές, ότι κινείτο συνέχεια σε περιοχές που σημειώνονταν συνέχεια αναζωπυρώσεις, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του. Υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και στην κατοχή του βρέθηκαν κυάλια, σπινθηριστής, βαμβάκι και αναπτήρες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη κατά την ενημέρωση για τις φωτιές στην Ελλάδα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για 9 απόπειρες εμπρησμού. Συνολικά 4 προσαγωγές, όλοι τους Έλληνες, είχαν γίνει μέχρι τις 14:00 της Πέμπτης για εμπρησμούς. Οι 2 έγιναν μετά τις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν στους πρόποδες της Πάρνηθας στον Αυλώνα και λίγη ώρα μετά, σημειώθηκαν άλλες 2 στο Μενίδι.

Υπενθυμίζεται ότι και ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για ένα αγροτικό φορτηγό που θεωρείται ως ύποπτο όχημα που κινείτο στην περιοχή όπου προκλήθηκαν οι εμπρησμοί. «Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων», είπε επί λέξει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό».

Το χρονικό των προσαγωγών

Έχοντας στην κατοχή τους 19 αναπτήρες και δυο σπρέι ως αυτοσχέδια φλογοβόλα, προσήχθησαν δύο άτομα από την ομάδα ΔΙΑΣ το μεσημέρι στο Μενίδι.

Τα δύο άτομα προσπάθησαν να ανέβουν στην Πάρνηθα όπου το πύρινο μέτωπο εκείνη την ώρα είχε περιοριστεί. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αντιλήφθηκαν ότι κινούνται ύποπτα, τους σταμάτησαν και τους έκαναν έλεγχο. Όταν διαπίστωσαν ότι στην κατοχή τους είχαν 19 αναπτήρες και δυο σπρέι, τα οποία όπως εκτιμάται θα χρησιμοποιούσαν ως φλογοβόλα, τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αστυνομία προχώρησε και στην προσαγωγή ακόμα δύο υπόπτων για εμπρησμό στον Αυλώνα.

Μάλιστα, αναφορικά με τον Αυλώνα, προσήχθη ένας 45χρονος ο οποίος κινείτο με ένα ασημί αγροτικό όχημα. Κατά την προσαγωγή του, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και είπε πως έχει άλλοθι που αποδεικνύει την αθωότητά του, ωστόσο υπάρχει πλήθος μαρτύρων, που ανέφεραν πως τον είδαν να κινείται ύποπτα σε σημεία από τα οποία ξεκίνησε η φωτιά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην έκτακτη ενημέρωση ο Βασίλης Κικίλιας έγιναν συνολικά εννέα απόπειρες εμπρησμού στον Αυλώνα: 8:13 περιοχή Αυλώνας πρώτη προσπάθεια, 8:57 περιοχή Συκάμινο Αυλώνα τρεις προσπάθειες, 9:47, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες, 10:51 βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια, 12:02 βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

Την αποφασιστικότητα των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που είναι υπεύθυνα για τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς που ταλαιπωρούν τις τελευταίες μέρες τη χώρα, εξέφρασε δε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Πάρνηθα, Μία, Αυλώνα – Ελεύθεροι,fotia, parnitha, mia, avlona – eleftheroi