Φωτιά στην Πεντέλη: Στο νοσοκομείο πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμούς

Μετά το ξέσπασμα της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη, πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας για παροχή βοήθειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, έχουν εκκενωθεί και οι Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), που φιλοξενούσε 46 άτομα.

Συνολικά 6 άτομα μεταφέρθηκαν με φορείο στον Ερυθρό Σταυρό και ακόμα 3 άτομα

με καρέκλα, μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος).

Επίσης, εκκενώθηκε το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), που φιλοξενούσε 57 άτομα. Ένα άτομο διακομίσθηκε προς το Ιπποκράτειο. Εκκένωση υπήρξε και από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), που φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφέρθηκαν 10 άτομα, εκ των οποίων τα 2 στον Ερυθρό Σταυρό, 2 στο Ιπποκράτειο και τα υπόλοιπα στη Θάλπη.

Τέλος, το ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166 (μέχρι τις 05:45): μετέφερε 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά και τραυματισμούς στο 251 ΓΝΑ και 5 πολίτες διακομίσθηκαν, ένας στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα, 3 στον Ερυθρό Σταυρό και ένας Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα