Φρέντι Μπελέρης: Μέσα από τις φυλακές θα μάθει τα εκλογικά αποτελέσματα ο Έλληνας ομογενής υποψήφιος δήμαρχος

O Έλληνας ομογενής Διονύσης Φρέντι Μπελέρης και υποψήφιος για τον δήμο Χειμάρρας θα μάθει τα εκλογικά αποτελέσματα μέσα από τις φυλακές Τιράνων φυλακές.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να εξαγοράσει ψήφους εν όψει των δημοτικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στην γειτονική χώρα.

«Δεν αποδείχτηκε καμία εξαγορά ψήφων, το δικαστήριο δέχτηκε την εισήγηση του εισαγγελέα. Πρόκειται για για καθαρά πολιτική απόφαση που μας θυμίζει το παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς. Η απόφαση ήταν ειλημμένη από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα»,

δήλωσε ο δικηγόρος του.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε για την προφυλάκιση του ομογενή μόλις λίγες ημέρες πριν από την κάλπη, τονίζοντας ότι με τέτοιες πράξεις η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο.

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης. Η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου.

Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψήφιου της Ομόνοιας για τη θέση του Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μία μέρα πριν τις τοπικές εκλογές χωρίς να έχουν αναδειχθεί αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του, είναι προκλητική και δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες και ερωτήματα».

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας στέκεται στην κατηγορία που βαραίνει τον Έλληνα ομογενή.

«Η εξαγορά των ψήφων είναι ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα για τη νομοθεσία μας και τα όργανα επιβολής του νόμου δίνουν προτεραιότητα στην καταπολέμηση της κατά τη διάρκεια των εκλογών».

Την ίδια ώρα άλλος ένας ομογενής συνελήφθη με την επίσημη εκδοχή να αναφέρει ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Λουκόβου, με την οικογένεια του να διαψεύδει ότι ήταν μεθυσμένος.

Προεκλογικός αγώνας μέσα από τη φυλακή

Προεκλογικό αγώνα μέσα από τις φυλακές δίνει πλέον ο Φρέντι Μπελέρης και ζητά την υποστήριξη του κόσμου.

«Τώρα είναι η ώρα!! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου!! Κανείς να μην λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαϊου!!».

Σίγουρη για την αθωότητα του πατέρα της και για την αυριανή του νίκη στις δημοτικές εκλογές, η Ερμιόνη Μπελέρη.

«Το κάνουνε για να περιορίσουν τους κάτοικους της Χειμάρρας από τη νίκη και την αλλαγή αλλά αυτό δε θα συμβεί γιατί την Κυριακή θα είναι όλοι παρών στη κάλπη και θα δείξουν ότι πραγματικά μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να μην καταπατάται η δημοκρατία».

«Ο Φρέντι Μπελέρης, η νίκη του στις εκλογές είναι βασικό εμπόδιο στο καθεστώς αλλοίωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που επιχειρεί και εφαρμόζει εδώ και χρόνια ο πρωθυπουργός, ο κύριος Ράμα.»

Αν ο Μπελέρης, κριθεί τελικά ένοχος, κινδυνεύει να μείνει στη φυλακή από ένα έως και πέντε χρόνια.



Keywords
Τυχαία Θέματα