Γ. Πούπκος: Θα πηγαίνουμε σε εκλογές μέχρι να… δύσει ο ήλιος για να βγει αυτοδύναμος ο κ. Μητσοτάκης;

Ο Γιάννης Πούπκος, οικονομολόγος και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, μίλησε την Τετάρτη (29/03) στο TheCaller WEB TV και τον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό εν όψει των εκλογών, που προκηρύχθηκαν για τις 21 Μαΐου.

Αρχικά, λοιπόν, ο κ. Πούπκος υποστήριξε

πως είναι «συνταγματική ασέβεια τα» τα σχέδια της ΝΔ για εκλογές μέχρι να βγει αυτοδύναμη και όχι αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης για πρωθυπουργό άλλο πρόσωπο πλην Μητσοτάκη ή Τσίπρα στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας.

Όπως διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Πούπκος, «δηλαδή θα πηγαίνουμε σε εκλογές μέχρι να δύσει ο ήλιος για να βγει αυτοδύναμος ο κ. Μητσοτάκης;».

«Φανταστείτε να πάμε σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο, παρωδία θα είναι…», σχολίασε επίσης το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που ξεκαθάρισε πως το κόμμα του είναι το μοναδικό που δεν θέλει την αστάθεια.

Μάλιστα, από τα «βέλη» του δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, με τον κ. Πούπκο να υποστηρίζει πως «ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που υπερθεμάτιζε για την απλή αναλογική και την ανάγκη συνεργασιών και τώρα λέει ότι ‘’αν είμαστε δεύτερο κόμμα, δεν θα πάμε σε κυβέρνηση ηττημένων’’».

«Ο κ. Ανδρουλάκης είπε το αυτονόητο, είναι ένα νέο, άφθαρτο πρόσωπο και δεν τον βαρύνει τίποτα, θα μπορούσε να είναι αυτός πρωθυπουργός, αλλά αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα. Το πρόσωπο θα είναι αποτέλεσμα συμφωνιών και θα είναι κοινής αποδοχής», είπε στη συνέχεια ο κ. Πούπκος.

Για την τραγωδία στα Τέμπη, ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Βόρειο Τομέα χρέωσε την κύρια ευθύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και συγκεκριμένα στους κ.κ. Μητσοτάκη και Καραμανλή. «Γνώριζαν πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που υπήρχαν από το 2019 και δεν έκαναν τίποτα», ανέφερε με νόημα ο κ. Πούπκος.

Εν συνεχεία, άλλωστε, υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε 4 συγγνώμες μέσα σε 4 χρόνια, μια για την καταστροφή στην Εύβοια, την άλλη για τον χιονιά και τον αποκλεισμό αυτοκινήτων στην Αττική Οδό, για τις υποκλοπές και τώρα για τα Τέμπη και διερωτήθηκε:

«Πόσες συγγνώμες πρέπει να ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης, για να καταλάβουν ότι το επιτελικό κράτος είναι επιτελικό χάος;»

Μιλώντας για την ακρίβεια, ο κ. Πούπκος ανέφερε πως «η κυβέρνηση μοίρασε τα pass, που ήταν ημίμετρα-ασπιρίνες δίχως πραγματικό όφελος», συμπλήρωσε πως τα «καλάθια» τα απαξίωσε ο ίδιος ο κόσμος, δεν ήλεγξε τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρξει αισχροκέρδεια και δεν μείωσε τον ΦΠΑ στην Ενέργεια και τα είδη πρώτης ανάγκης».

Επί της ουσίας, ο κ. Πούπκος έκανε λόγο για «μείωση αγοραστικής δύναμης και βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, λόγω της μη ύπαρξης ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της ακρίβειας».

Όπως είπε ο ίδιος, «το ΠΑΣΟΚ έχει συνολικό σχέδιο που στηρίζεται στους εξής πυλώνες για δίκαιη, συνεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη»:

«Να αυξηθούν τα εισοδήματα με στήριξη εργασίας και πλήρους απασχόλησης

Αύξηση κατώτατου μισθού ούτως ώστε να περνάει το «κατώφλι» της φτώχειας

Αύξηση και των μισθών των άλλων εργαζομένων

Ξεπάγωμα τριετιών

Πάταξη αισχροκέρδειας, με την ενίσχυση των φορέων ελέγχου

Μείωση ΦΠΑ και έμμεσων φόρων

Αύξηση συντάξεων».

Τέλος, ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας ανέφερε πως κατέρχεται υποψήφιος για πρώτη φορά γιατί πιστεύει στην ανανέωση και τη συνέχεια της Παράταξης και ότι πρέπει να ξανασυνδεθεί το ΠΑΣΟΚ με το χώρο της Εργασίας και την κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούπκος, Μητσοτάκης,poupkos, mitsotakis