Γερουλάνος: Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια μεγάλη αύξηση των ανισοτήτων σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό NAFTEMPORIKI TV, και τους δημοσιογράφους Νικόλ Λειβαδάρη και Παύλο Πανταζόπουλο, έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε

μια μεγάλη αύξηση των ανισοτήτων σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία. Αναφέρω και τα τρία, γιατί το καθένα χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση.

Αυτές οι ανισότητες δημιουργούν συνθήκες μεγάλης κοινωνικής αδικίας, αλλά και συνθήκες, όπου η ελληνική οικονομία είναι αρκετά ευάλωτη στις απανωτές διεθνείς κρίσεις.

Όταν υπάρχουν μεγάλες ανισότητες μέσα στην κοινωνία, οτιδήποτε κι αν συμβεί στο εξωτερικό πλήττει τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της χώρας ακόμα πιο πολύ.

Αν δεν αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες, αφήνουμε την Ελλάδα ευάλωτη, δημιουργώντας συνθήκες μεγάλης αδικίας για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Οι τρεις βασικοί άξονες αντιμετώπισής τους είναι, πρώτον, εμβαθύνοντας τη Δημοκρατία, γιατί όσο δεν έχουμε μία Δημοκρατία με ασφαλιστικές δικλείδες, τόσο ο πλούτος θα συγκεντρώνεται στα χέρια των λίγων.

Δεύτερον, με τη δημιουργία μιας οικονομίας η οποία θα ενισχύει ενεργά τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές υπηρεσίες.

Και τρίτον, ένα σύστημα Παιδείας το οποίο να προετοιμάζει τα παιδιά για τη δύσκολη μάχη που έχουν μπροστά τους».

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια μεγάλη αύξηση των ανισοτήτων σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία. Αναφέρω και τα τρία, γιατί το καθένα χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση. Αυτές οι ανισότητες δημιουργούν συνθήκες μεγάλης κοινωνικής αδικίας, αλλά και συνθήκες, όπου η… pic.twitter.com/yHvLT2Ylua

— Pavlos Yeroulanos (@P_Yeroulanos) June 1, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα