Γιατί όταν μια γυναίκα πονάει, κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά;

Οι γυναίκες δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, αγνοούνται ή θεωρούνται «υπερευαίσθητες» όταν λένε ότι πονούν, αποκαλύπτει νέα έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την υποστήριξη του φιλανθρωπικού οργανισμού «Wellbeing of Women» και του Nurofen.

Η έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 5.100 γυναίκες και άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες (56%) αισθάνονται ότι ο πόνος τους αγνοείται ή απορρίπτεται από τους επαγγελματίες υγείας,

ενώ σχεδόν οι μισοί (48%) όλων των ενηλίκων του δείγματος, ανδρών και γυναικών, πιστεύουν ότι υπάρχει  «χάσμα» στη διάγνωση και τη θεραπεία του πόνου μεταξύ των δύο φύλων.

Από τους συμμετέχοντες που ένιωσαν ότι ο πόνος τους αγνοήθηκε ή δεν έγινε αποδεκτός, 1 στις 4 ήταν γυναίκα και 1 στους 6 άνδρας.

Επίδραση στην καθημερινότητα

Ο πόνος έχει σημαντική επίδραση στην καθημερινή ζωή των γυναικών, με 4 στις 10 γυναίκες (41%) να υποστηρίζουν ότι ο πόνος προκαλεί προβλήματα στον ύπνο, σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) να τονίζει ότι ο πόνος τις έχει οδηγήσει σε κατάθλιψη και το 39% να δηλώνει ότι όταν πονά, αισθάνεται λιγότερο ικανό  να ασκηθεί.

Συνολικά, το 32% των γυναικών που έλαβαν μέρος στη μελέτη δήλωσε ότι υποφέρει από πόνους  περιόδου ως μέρος της καθημερινό-τητάς και το 18% από πόνους ενδομητρίωσης. Το 65% όλων των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα ζητούν περισσότερη πληροφόρηση σχετικά με τον πόνο τους.

Το χάσμα στη διάγνωση και τη θεραπεία του πόνου μεταξύ των δύο φύλων φαίνεται να επηρεάζεται πρωτίστως από την έλλειψη ιατρικής έρευνας για τον ιδιαίτερο πόνο των γυναικών και την έλλειψη σχετικής εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα