Γιώργος Μπαρτζώκας: «Διαχρονικά ο Ολυμπιακός δεν επιλέγει αντίπαλο»

Ενόψει της καταληκτικής αναμέτρησης του Ολυμπιακού, στην κανονική περίοδο της Euroleague, o Γιώργος Μπαρτζώκας, έθιξε αρκετά θέματα που έχουν ενσκύψει, πριν από το τζάμπολ με τη Φενερμπαχτσέ, στο ΣΕΦ, την ερχόμενη Παρασκευή (12/4, 21:15), για την 34η αγωνιστική.

Με νίκη, οι Πειραιώτες εξασφαλίζουν την 5η θέση, ενώ με ήττα θα είναι οριστικά 6οι. Την ίδια ώρα,

με δική τους νίκη και συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων θα μπορούσαν να καταλάβουν ακόμη και την 3η ή 4η θέση, να έχουν δηλαδή πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτά τα σενάρια… θα είναι πολύ δύσκολο να συμβούν.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, λοιπόν, ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά στην πρόθεση ή μη να επιλέξουν οι «ερυθρόλευκοι» αντίπαλο στα πλέι οφ: «Διαχρονικά ο Ολυμπιακός δεν επιλέγη αντίπαλο,» τόνισε στη Media Day της ομάδας του Πειραιά ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Το άλλο θέμα που είχε προκύψει ήταν… οι σχέσεις του με τον Άλεκ Πίτερς, καθώς ο Αμερικανός, δεν έδωσε το χέρι του στον Γιώργο Μπαρτζώκα, όταν τον απέσυρε στον πάγκο, στο ματς στον αγώνα του Top 6 της Basket League, απέναντι στο Περιστέρι.

«Νομίζω ότι υπάρχουν στιγμές έντασης,» εξήγησε ο Μπαρτζώκας επισημαίνοντας πως οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες έχουν αποκατασταθεί.

Τέλος, αναφορικά στις πιθανότητες επιστροφής των Μιλουτίνοβ και Πετρούσεβ στην αγωνιστική δράση απέναντι στη Φενερμπαχτσέ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε: «Θα δούμε και τη σημερινή προπόνηση και θα αποφασίσουμε αν θα είναι ένας από τους δύο ή και οι δύο».

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε στη Media Day του Ολυμπιακού, πριν από το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Euroleague με τη Φενερμπαχτσέ:

Για τις σχέσεις του με τον Άλεκ Πίτερς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Ήταν λογικό το θέμα να πάρει έκταση από τους γνωστούς-αγνώστους. Βγήκε έτσι χθες μια φωτογραφία που είμαστε αγκαλιά.

Το κάναμε για πλάκα, δεν είναι ότι είμαστε εχθροί, το κάναμε για να γελάσουμε. Νομίζω ότι υπάρχουν στιγμές έντασης. Είμαι και εγώ άνθρωπος της έντασης, ασκώ λίγο πίεση την ώρα του παιχνιδιού στους γύρω μου και καμία φορά οι αντιδράσεις είναι τέτοιες.

Από την άλλη, στα πλαίσια του αθλητισμού συμβαίνουν αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα επιλέξει αν θα ηττηθεί ή όχι από τη Φενέρ για να επιλέξει αντίπαλο στα πλέι οφ, ο τεχνικός του Ολυμπιακού επισήμανε: «Συζητιέται αν εμείς θα επιλέξουμε αντίπαλο;

Δεν νομίζω ότι διαχρονικά ο Ολυμπιακός το έχει κάνει ποτέ, ούτε θα το κάνει. Σεβόμαστε καταρχήν την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Έχουμε κάνει 21 νίκες στην Ευρωλίγκα.

Θεωρούμε πολύτιμο για την ομάδα μας ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είμαστε στα πλέι οφ και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας να πάμε στο φάιναλ φορ. Νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε την προσπάθειά μας, τον αντίπαλο και τον κόσμο που έχει κάνει “ sold out” εδώ και καιρό. Θα είναι ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση».

Για τους Μιλουτίνοβ-Πετρούσεβ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε:

«Ιατρικά είναι καλά και οι δύο, αλλά επειδή προέρχονται από απουσία μηνών και κοντά στον ένα μήνα ο Πετρούσεβ, είναι διαφορετικό να είσαι υγιής και να είσαι σε φόρμα για ματς Ευρωλίγκας σε αυτό το επίπεδο.

Θα δούμε και τη σημερινή προπόνηση και θα αποφασίσουμε αν θα είναι ένας από τους δύο ή και οι δύο.

Αυτή τη στιγμή ο Φίλιπ είναι πιο πίσω, ουσιαστικά έχει κάνει μιάμιση – δύο ομαδικές προπονήσεις και καταλαβαίνετε ότι είναι δεν είναι στην ίδια φόρμα με τους άλλους. Χρειάζεται μερικές ημέρες ακόμη».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιώργος Μπαρτζώκας, Διαχρονικά, Ολυμπιακός,giorgos bartzokas, diachronika, olybiakos