Η Αυτοδιοίκηση πάει Ευρώπη!

Εκδήλωση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διοργανώνει το Βολτ Ελλάδας την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου στις 19:30 ώρα Ελλάδος με τίτλο "Η αυτοδιοίκηση πάει Ευρώπη".

Με την υποστήριξη του Volt Europa και την συμμετοχή

της συμπροέδρου Francesca Romana D’ Antuono, το Βολτ αφιερώνει αυτή την εκδήλωση στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με στόχο να αναδειχθεί ο ρόλος των Περιφερειών και των Πόλεων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα υφιστάμενα θεσμικά όργανα. Εργαλεία, ευκαιρίες και χρηματοδοτικοί πόροι που είναι διαθέσιμα και ενισχύουν την ευρωπαϊκή προοπτική στους κατοίκους των Δήμων και Περιφερειών της χώρας.

Η εκδήλωση θα έχει τρεις ενότητες:

Στην πρώτη, κεντρικός ομιλητής είναι ο Julius Ortjens από το Βολτ Ολλανδίας, Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης του Maastricht, ο οποίος θα κάνει αναφορά στις καινοτόμες παρεμβάσεις στο Δήμο του με στόχο τη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα της πόλης αλλά και την ενδυνάμωση της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών.

Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στους υποψήφιους Δημάρχους και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη που στηρίζει επίσημα και εμπράκτως το Βολτ Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά συμμετέχουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι:

Νίκος Νυφούδης, υποψήφιος για το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ανθρώπινη Πόλη
Χάρης Δούκας, υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων, Αθήνα ΤΩΡΑ
Πέτρος Ψωμάς, υποψήφιος για το Δήμο Πατρέων, Σπιράλ
Σπύρος Πέγκας, υποψήφιος για το Δήμο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη για Όλους

και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης:

Φίλιππος Γκανούλης, υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Οικολογία Πράσινη Λύση

Τέλος, η τρίτη ενότητα αφορά μέλη και φίλους του Βολτ Ελλάδας που συμμετέχουν ως υποψήφιοι σύμβουλοι στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρουσιάζοντας τη δική τους πολιτική συμβολή. Το Βολτ είναι περήφανο καθώς 27 μέλη και φίλοι συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές εκφράζοντας τις αξίες και πολιτικές θέσεις για μια Ομόσπονδη, δίκαιη, συμπεριληπτική και βιώσιμη Ευρώπη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά με παράλληλη βιντεοσκόπηση και μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και αναλυτικό πρόγραμμα στη σελίδα του Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοδιοίκηση, Ευρώπη,aftodioikisi, evropi