Η καλοκαιρινή κοσμογονία και ο… χορός των εκατομμυρίων δολαρίων!

Ήταν ο περασμένος Δεκέμβριος, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όντας ελεύθερος από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με... χαμηλές πτήσεις στο Μουντιάλ του Κατάρ είπε το μεγάλο ναι στα... πετροδολάρια της Σαουδικής Αραβίας και συγκεκριμένα της Αλ Νασρ.

Σε μια μεταγραφή που έκανε πάταγο, που σήκωσε μεγάλη κουβέντα, αλλά τελικά όπως φαίνεται σήμερα, περίπου 6 μήνες μετά, λειτούργησε ως… ιχνηλάτης. Ο CR7 ήταν για άλλη μια φορά πρωτοπόρος κι άνοιξε τον δρόμο για όσα ακολουθούν!

Ο Καρίμ Μπενζεμά πριν από μερικές ώρες έγινε και επίσημα «Σουδάραβας» αφήνοντας μετά από 14 χρυσά χρόνια την Μαδρίτη,

ενώ και Ενγκολό Καντέ οδηγείται προς τα συγκεκριμένα λημέρια που είναι γεμάτα από χρήμα.

Όμως και ο Λιονέλ Μέσι δεν πρόκειται να μείνει μακριά από την… κοσμογονία που συντελείται στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μετά από 2 χρόνια στη Γαλλία και την Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να αλλάξει φανέλα.

Η αλήθεια είναι ότι το πέρασμα από το γαλλικό πρωτάθλημα μπορεί να του έδωσε δύο εγχώριους τίτλους, αλλά στη μεγάλη εικόνα που είναι το Τσάμπιονς Λιγκ η αποτυχία είναι δεδομένη. Μια ομάδα με Μέσι, Μπαμπέ, Νεϊμάρ, Ράμος, Ντοναρούμα, Βεράτι και άλλα αστέρια δεν… χτίστηκε για να πάρει το γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά να κατακτήσει την Ευρώπη.

Αυτό δεν συνέβη και έτσι το… παρεάκι σκόρπισε αφού και ο Σέρχιο Ράμος αποχαιρέτισε το Παρίσι. Το μεγάλο ερώτημα μέχρι το βράδυ της Τετάρτης ήταν που θα συνεχίσει ο Μέσι; Θα… γυρίσει σπίτι του στην Βαρκελώνη και την Μπάρτσα; Θα τον… χρυσώσουν οι Σαουδάραβες για να πάει στα μέρη τους;

Ή τελικά θα πει ναι στα εκατομμύρια δολάρια και την ζωάρα στο Μαϊάμι; Το τελευταίο συνέβη μιας και ο Αργεντίνος σούπερ σταρ αποφάσισε να… ζήσει και την εμπειρία του MLS!

Σαφώς και η απόφαση του Παγκόσμιου πρωταθλητή Μέσι είναι κάτι που απασχολεί όλο τον πλανήτη ποδόσφαιρο, την ίδια ώρα που ο Μπαμπέ δείχνει να μένει πιστός για φέτος στην Παρί. Όμως και το τι θα κάνει η Βασίλισσα Ρεάλ ενδιαφέρει πολλούς.

Ήδη έσπασε ταμεία με την απόκτηση του σούπερ Μπέλιγχαμ, ενώ για αντι-Μπενζεμά γλυκοκοιτάζει τον Χάρι Κέιν. Κι όλα αυτά ενώ το ημερολόγιο γράφει μόλις 7 Ιουνίου. Η ποδοσφαιρική κοσμογονία αυτό το καλοκαίρι είναι προ των πυλών!

Keywords
Τυχαία Θέματα