Η Μαγνησία σε πύρινο «κλοιό» – Νεκρή γυναίκα στον Πλάτανο Αλμυρού – Μπέος: «Φύγετε, μην γίνει καμιά ζημιά» – «Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα»

Δεκάδες φωτιές έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι σε πολλές περιοχές της χώρας με την πυρκαγιά στη Ρόδο να εμφανίζει συνεχώς αναζωπυρώσεις, στην Κέρκυρα να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, ενώ και στη Λαμία να είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Στη Μαγνησία και στην ευρύτερη περιοχή από τη 1μμ ξέσπασαν διαφορετικά πύρινα μέτωπα στο Νέο Πλάτανο, στο Βελεστίνο, στο Κρόκιο, στις Μικροθήβες και στο Σέσκλο, καθώς και στο Νέο Μοναστήρι

Δομοκού.

Στα σημεία που έχουν ξεσπάσει οι πυρκαγιές επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ έχουν σταλεί και μηνύματα του 112 που προειδοποιούσαν τους κατοίκους του Βελεστίνου, του Σέσκλου και του Αγίου Γεωργίου Φερών για πυρκαγιά στην περιοχή τους καλώντας τους ταυτόχρονα σε ετοιμότητα.

Πριν λίγο οι κάτοικοι στις περιοχές Δίμηνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο, καθώς η φωτιά μαίνεται.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε σε #Βελεστίνο #Σέσκλο & #Άγιο_Γεώργιο #Φερών παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή

Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki @hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) July 26, 2023

Σημειώνεται ότι η Μαγνησία αποτελεί μία από τις περιοχές που περιλαμβάνονταν στο σημερινό δείκτη επικινδυνότητας με το βαθμό 5, την ώρα που σήμερα κορυφώνεται το τρίτο κύμα καύσωνα που πλήττει εδώ και μέρες τη χώρα.

Μάλιστα, στις περιοχές αυτές έχουν σημειωθεί ακραία υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 42-43 βαθμών) με τη χαμηλή υγρασία να είναι κάτω του 14% , ενώ επικρατούν ισχυροί άνεμοι με ριπές που αλλάζουν κατεύθυνση συνεχώς, μετατρέποντας ουσιαστικά το έδαφος σε καύσιμη ύλη έτοιμη να αναφλεγεί. Οι συνθήκες αυτές σε συνδυασμό με το ότι μαίνονται πυρκαγιές ευνοούν τις αναζωπυρώσεις.

Η έκκληση του Αχιλλέα Μπέου

«Φύγετε, μην γίνει καμιά ζημιά, να σωθεί ο κόσμος. Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα».

Με αυτά τα λόγια, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος περνούσε με το αυτοκίνητό του από τα σημεία της φωτιάς, κάλεσε πολίτες και δημοσιογράφους, μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ, να απομακρυνθούν από το σημείο.



Νεκρή γυναίκα στον Πλάτανο Αλμυρού

Τραγική εξέλιξη στο πύρινο μέτωπο που καίει δίχως σταματημό σε πολλές περιοχές στη Μαγνησία, καθώς μια ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της.

Συγκεκριμένα, ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, το απόγευμα, στον Πλάτανο Αλμυρού, σε τροχόσπιτο όπου διέμενε με τον σύζυγό της, σε περιοχή με ξερά χόρτα που παραδόθηκε στις φλόγες.

Μάλιστα, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε για να συνδράμει βοήθειας, όμως όταν έφτασε στο σημείο οι διασώστες διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν νεκρή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σύζυγός της εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Το ζευγάρι βρίσκονταν σε κάποιο ποιμνιοστάσιο στην περιοχή Χοροστάσι της Μαγνησίας, όπου τους κύκλωσαν οι φλόγες από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Πλάτανο Αλμυρού, παράλληλα με το μέτωπο της φωτιάς στο Βελεστίνο.

Photo Credits: magnesianews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα