Η Ολλανδία με το βάρος της φανέλας περιμένει τον Μέσι!

Η πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ ήταν υπόθεση ενός ημιχρόνου για την Ολλανδία.

Ένα γκολ του Ντεπάι με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου κι ένα του Μπλιντ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήταν αρκετά για να βάλουν τους «οράνιε» ράγιες πρόκρισης και να μην μπλέξουν σε περιπέτειες κόντρα στις ΗΠΑ ακόμη και όταν για λίγο μείωσαν σε 2-1 και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι.

Τελικά μερικά λεπτά αργότερα ο Ντάμφρις έβαλε τέλος σε όποια αμερικανικά όνειρα

και κάπως έτσι ο Πούλισικ και η παρέα του ολοκλήρωσαν και το ταξίδι στα γήπεδα του Κατάρ.

Η ομάδα του Λουίς Φαν Χαλ γίνεται η πρώτη που… τσεκάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα μάθει τον αντίπαλό της λίγο μετά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου όταν θα έχει ολοκληρωθεί η αναμέτρηση της Αργεντινής με την Αυστραλία.

Είχαμε γράψει και τις προηγούμενες ημέρες πως στην φάση των ομίλων η Ολλανδία δεν εντυπωσίασε κανέναν. Απλώς έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να περάσει σε έναν εύκολο όμιλο κόντρα σε Σενεγάλη, Ισημερινό και Κατάρ. Όμως άλλο ο όμιλος και άλλο είναι τα νοκ άουτ ματς που δεν έχουν… αύριο και ότι γράφει δεν ξεγράφει.

Εκεί πρέπει να είσαι σοβαρός, ουσιαστικός, καλύτερος από τον αντίπαλο και αν είσαι και φαβορί να το επιβεβαιώσεις. Αυτό έκανε η Ολλανδία με τον πλέον πειστικό τρόπο. Για ελάχιστα μόνο λεπτά επέτρεψε στις ΗΠΑ να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν την υπέρβαση.

Όταν το πίστεψαν και πάλι οι Ολλανδοί το… ξέκοψαν. Κυριάρχησαν σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και απέδειξαν πως η συνέχεια του Μουντιάλ θα είναι διαφορετικοί γι’ αυτούς έχοντας… ανεβάσει στροφές.

Είναι στους 8 πλέον και η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη για τη συνέχεια ειδικά αν βρουν απέναντι τους την Αργεντινή του Μέσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολλανδία, Μέσι,ollandia, mesi