Η Βραζιλία θα πάει με τον ευρωπαϊκό τρόπο!

Tο βράδυ της Δευτέρας η Βραζιλία έγινε η 2η ομάδα μετά την Γαλλία που «ντούμπλαρε» τις νίκες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο και παράλληλα πήρε και την πρόκριση στην φάση των «16».

Η γκολάρα του Κασεμίρο, στο 82′, στάθηκε αρκετή για την «σελεσάο» ώστε να κάμψει την σθεναρή αντίσταση της Ελβετίας και να πετύχει τον πρώτο από τους στόχους που έχει θέσει στο Μουντιάλ του Κατάρ. Με σημαντικότερο βέβαια αυτόν της κατάκτησης του βαρύτιμου

τροπαίου μετά από 20 χρόνια. Η ομάδα του Τίτε σε καμία περίπτωση δεν είχε την πειστική εμφάνιση του πρώτου αγώνα κόντρα στη Σερβία.

Δεν ήταν καταιγιστική, δεν είχε πολλές φάσεις, δεν ήταν ούτε καν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα αφού ο αντίπαλος βρήκε τρόπο να ελέγξει το ματς σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια επειδή είναι Βραζιλία κι επειδή δεν φείδεται προσωπικοτήτων στο τέλος κάποιος θα βρεθεί να βγάλει το… φίδι από την τρύπα.

Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρώην μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης που… ντύθηκε Ριτσάρλισον, όσο αφορά και την σημασία του τέρματος που πέτυχε, αλλά και της ομορφιάς του.

Εχοντας δείγμα και 2ου αγώνα, μετά από αυτόν με αντίπαλο την Σερβία, η Βραζιλία παρουσιάζει στα γήπεδα του Κατάρ την πιο… ευρωπαϊκή της έκδοση. Δεν είναι η ομάδα που θα κάνει τα μαγικά. Δεν έχει στο ρόστερ… Σόκρατες και Ζίκο, δεν έχει Ροναλντίνιο και Ριβάλντο.

Την δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει καν τον τραυματία Νεϊμάρ. Έχει όμως εκείνο το πακέτο που μπορεί να μην γοητεύει 100% στο μάτι, αλλά ξέρει πως να πετύχει. Με μια συμπαγή άμυνα (μηδέν γκολ σε δύο ματς και ελάχιστοι κίνδυνοι για τον Άλισον), που σε καμία περίπτωση δεν έχει την αφελέστατη προσέγγιση του παρελθόντος.

Ποιος ξεχνάει άλλωστε και την 7άρα από τη Γερμανία το 2014 στα εδάφη της; Με κέντρο και επίθεση που ξεχειλίζει από ποιότητα, αλλά και παραστάσεις. Από αγώνες ειδικών συνθηκών, καθώς τα πιο λαμπρά της ονόματα παίζουν στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και κυρίως το Αγγλικό. Ξέρουν δηλαδή τον τρόπο απέναντι και στα… βαριά ονόματα από την Ευρώπη.

Αυτή η Βραζιλία παρουσιάζεται ως το μεγάλο φαβορί για να πάρει για 6η φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν τα καταφέρει θα το έχει κάνει όχι με την δική της συνταγή, αλλά με ευρωπαϊκό τρόπο!

Keywords
Τυχαία Θέματα