Ιεροκλής Μιχαηλίδης για Κασσελάκη: “Τραμπικό φαινόμενο, δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά” (βίντεο)

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης βρέθηκε Τετ Α Τετ με τον Τάσο Τρύφωνος, το απόγευμα της Κυριακής, με αφορμή τη νέα θεατρική παράσταση στην οποία και πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο. Μέσα σε όλα, δε, ο αγαπημένος πρωταγωνιστής εξέφρασε με αιχμηρότητα την προσωπική του άποψη για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης εκμυστηρεύτηκε αρχικά πως «ο Κασσελάκης είναι μέσα στο τοπ 5 των σκετς που θα έγραφα, απολύτως.

Η διαφορά όμως στα κείμενα των Αγάμων είναι ίσως ότι δεν πρέπει να χολιαστεί όπως είναι αναμενόμενο, Γιατί σε εμάς έχει σημασία ο υπαινιγμός και η αμφισημία του αστείου, όχι η χλεύη ή το εύκολο αστείο. Νομίζω ότι βρήκαμε έναν τρόπο να σχολιαστεί ο Κασσελάκης, ο οποίος είναι αρκετά ευφυής και ενδιαφέρον».

«Αν πω τώρα την άποψη μου σοβαρά, συζητώντας εδώ, δεν θα έχει ενδιαφέρον το σχόλιο στην παράσταση. Απλώς… φοβάμαι ότι θα τα καταφέρει. Θεωρώ ότι πολιτικά είναι αλλού, δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά. Είναι ένα τραμπικό φαινόμενο ο Κασσελάκης. Νομίζω ότι είναι και ιδιαίτερη επιλογή και θα πάει καλύτερα γιατί δεν τον υπολόγισαν τόσο καλά. Θεώρησαν ότι είναι μια γραφική περίπτωση, όλοι μας δηλαδή και είναι λογικό γιατί έκανε πράγματα τα οποία είναι στα όρια της φαιδρότητας πολιτικά. Μπορεί όμως να αποβεί επικίνδυνος για τους αντιπάλους του».

«Οι απόψεις του είναι λίγο… της σχολής Τραμπ κατά τη γνώμη μου. Έχει και έναν λαϊκισμό, εντάξει, ούτως ή άλλως είχε έναν φοβερό λαϊκισμό ο ΣΥΡΙΖΑ. Προερχόμενος εγώ από τον χώρο της αριστεράς στα νιάτα μου, δεν μου άρεσε αυτός ο λαϊκισμός γιατί ήταν καταστροφικός αλλά εδώ μιλάμε για άλλου είδους λαϊκισμό».

Τότε, ο παρουσιαστής υπογράμμισε πως «απλά σκέφτομαι, βλέποντας το στην τηλεόραση, ότι αυτό του το δίνω. Ότι ένας άνθρωπος που δεν ξέραμε οι περισσότεροι μέχρι πριν από έναν χρόνο, να κατεβαίνει, και να είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να διεκδικεί την πρωθυπουργία της χώρας και να λέει «αυτός είμαι και αυτός είναι ο σύζυγος μου» δεν κολλάει με τον τραμπισμό. Έχει και μια μαγκιά αυτό».

«Κολλάει. Μαγκιά έχει, το ένα είναι η προσωπική του ζωή και το άλλο είναι οι πολιτικές του απόψεις. Αυτό είναι και το μεγάλο του πλεονέκτημα, βέβαια. Και το ότι έγινε αποδεκτός από το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, επίσης, είναι ένα φαινόμενο πολύ σημαντικό για την κοινωνία μας. Η πολιτική είναι όμως πιο πολύπλοκο πράγμα» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης σε αυτή τη νέα του συνέντευξη στην Κυπριακή τηλεόραση.

«Αυτά θεωρώ ότι είναι πολύ φυσιολογικά και μαγκιά του που ήρθε, χωρίς να τον ξέρει κανείς, και πήρε ένα ολόκληρο κόμμα. Ίσως είναι έλλειψη μαγκιάς των υπολοίπων που τους πήρε το κόμμα. Αλλά το να λέει ότι, όταν βαπτίστηκε, σχηματίστηκε πάνω στην κολυμπήθρα σταυρός, για μένα είναι τρομακτικά αυτά τα πράγματα. Και είμαι πιστός, δεν είμαι άθεος, αλλά από εκεί μέχρι αυτό έχει κάποια σημασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα