ΗΠΑ: Πάνω από 60 νεκροί από τον «κυκλώνα-βόμβα» – Ψάχνουν στ’ αυτοκίνητα για εγκλωβισμένους

Πάνω από 60 είναι οι νεκροί από την επέλαση του «κυκλώνα – βόμβα» στις ΗΠΑ, του πρωτοφανούς κύματος χιονιά που σάρωσε ιδιαίτερα το βόρειο τμήμα των ΗΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό πως το Μπάφαλο παραμένει θαμμένο κάτω από το χιόνι, με τα συνεργεία διάσωσης να αναζητούν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο επιζώντες, καθώς κάποιοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για πάνω από δύο ημέρες.

Κι ενώ μεγάλο μέρος στο Μπάφαλο παραμένει

αποκλεισμένο, οι ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων είναι πλέον αισθητές με τους κατοίκους να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ το χάος στο Μπάφαλο συμπληρώνουν οι λεηλασίες.

A winter storm has battered #Buffalo, New York, paralyzing the city’s international airport. The frigid storm has claimed the lives of at least 34 across the #US, and knocked out power for hundreds of thousands of households.#Newyork #WinterStorm pic.twitter.com/jtna9o1uCM

— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez) December 26, 2022

Βίντεο, που έχουν δημοσιοποιηθεί, δείχνουν πεταμένα τρόφιμα από τα ράφια των σούπερ- μάρκετ και κόσμο να βγαίνει από τα καταστήματα κρατώντας ό,τι μπορεί.

Overnight video from Buffalo, New York showing more of the impacts left by the historic and sadly deadly blizzard.

Permission: Dustin Janik #blizzard #buffaloblizzard #Buffalo #BuffaloNY #NYwx #Buffalosnowstorm #blizzard2022 #BlizzardOf22 #BuffaloStorm2022 #BuffaloBlizzard2022 pic.twitter.com/VFh8qb6RGx

Live Storm Chasers (@LiveStormChaser) December 27, 2022

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε τη χορήγηση ομοσπονδιακής βοήθειας για την πολιτεία της Νέας Υόρκης και την πόλη του Μπάφαλο, που επλήγη περισσότερο.

This is how the #downtown area of the city of #Buffalo was left, in the state of #NewYork, United States. There is snow as far as the eye can see.#WinterStorm #WinterSolstice #US #snowstorm #Snow pic.twitter.com/9zjhZsZ4qI

— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez) December 25, 2022

Την ώρα που η βόρεια Αμερική βρίσκεται αντιμέτωπη με μία «επική χιονοθύελλα», όπως την χαρακτήρισαν οι Αρχές του Μπάφαλο, καταγράφηκαν πολλές λεηλασίες σε καταστήματα που είχαν κλείσει.

«Οι λεηλασίες δίνουν και παίρνουν στο Μπάφαλο με πολλούς να εκμεταλλεύονται με άδειους δρόμους όπου οι χιονοπτώσεις και οι συνθήκες χιονοθύελλας έκαναν τους δρόμους απροσπέλαστους», σχολιάζει το BBC.

«Έχουμε καταγγελίες για λεηλασίες. Είδαμε κάποιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αστυνομικοί έχουν ανταποκριθεί σε αρκετές καταγγελίες. Εχουμε προβεί σε ορισμένες συλλήψεις. Εχουμε επέμβει σε κάποιες περιπτώσεις», αναφέρει ο αρχηγός της Αστυνομίας στο Μπάφαλο.



Keywords
Τυχαία Θέματα