Ισραήλ: Νέο μήνυμα προς τους αμάχους της Γάζας – «Μετακινηθείτε προς τον νότο από τις 10:00 ως τις 16:00»

Το Ισραήλ έδωσε στην παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο νέα διορία για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κοντς στην Πόλη της Γάζας στις 16.00 σήμερα Σάββατο, ώρα Ελλάδας.

Η αρχική διορία έληγε στις 6 το πρωί, όμως στη συνέχεια παρατάθηκε.

Η Ερυθρά Ημισέληνος ωστόσο είπε ότι δεν μπορεί να εκκενώσει το νοσοκομείο επειδή είναι υποχρεωμένη, με βάση την ανθρωπιστική εντολή της, να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στους ασθενείς και

τους τραυματίες.

Σχεδόν ταυτόχρονα, με ανακοίνωσή της, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ζητά από το Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Ο στρατός του Λιβάνου κατηγορεί το Ισραήλ ότι στόχευσε σκόπιμα τον δημοσιογράφο του Reuters

Ο στρατός του Λιβάνου επέρριψε σήμερα στο Ισραήλ την ευθύνη για τον θάνατο ενός δημοσιογράφου του πρακτορείου Reuters και τον τραυματισμό πολλών άλλων, μεταξύ των οποίων και δύο του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Ο ισραηλινός εχθρός εκτόξευσε έναν πύραυλο που στόχευσε ένα πολιτικό αυτοκίνητο που ανήκε σε μια ομάδα του Τύπου, κάτι που οδήγησε στον θάνατο του εικονολήπτη Ισάμ Αμπντάλα» και τον τραυματισμό άλλων δημοσιογράφων, αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του στρατού.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου θα διαμαρτυρηθεί επισήμως στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον «σκόπιμο φόνο», όπως τον αποκάλεσε, του Αμπντάλα.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ερευνά το επεισόδιο αυτό.

Ντε Κρόο: Η συλλογική τιμωρία του πληθυσμού της Γάζας δεν είναι αποδεκτή λύση

«Η συλλογική τιμωρία του πληθυσμού της Γάζας δεν είναι αποδεκτή λύση. Ούτε η διακοπή του νερού, του ηλεκτρισμού και του διαδικτύου στη Γάζα» σημείωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο σε συνέντευξη τύπου.

Όπως αναφέρει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Ντε Κρόο επισήμανε ότι «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στην τρομοκρατία της Χαμάς, αλλά πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο».

Ο Βέλγος πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και τους κατοίκους του ως «τρομερή πράξη τρόμου».

«Είμαστε όλοι εξαιρετικά συγκλονισμένοι από αυτό που συνέβη εκεί και καταδικάζουμε σθεναρά τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς», επισήμανε.

Το Βέλγιο αποφάσισε να συνεχίσει την αναπτυξιακή συνεργασία με την Παλαιστίνη.

«Δεν είναι ο σκοπός να στερηθούν οι άνθρωποι τα νοσοκομεία και τα παιδιά την εκπαίδευση», υπογράμμισε ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο συμπληρώνοντας ότι «θέλουμε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να βοηθάμε αυτούς τους αθώους πολίτες».



Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Νέο, Γάζας – Μετακινηθείτε, 10 00, 16 00,israil, neo, gazas – metakinitheite, 10 00, 16 00