Καλοκαιρινή πανδαισία: Μπριάμ στην κατσαρόλα με φρέσκο βασιλικό και ξινoμυζήθρα

Κλασική συνταγή για το αγαπημένο μπριάμ με λαχανικά και πατάτες που σιγομαγειρεύονται στην κατσαρόλα και αρωματίζονται από φρέσκο βασιλικό.

Υλικά

Μερίδες: 4
80 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια
350 γρ. μελιτζάνες
350 γρ. κολοκυθάκια
2 μέτριες πατάτες
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
400 γρ. ξινομυζήθρα
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή

φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας μην καεί το σκόρδο.

Βήμα 2
Έπειτα προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν. Τέλος, προσθέτουμε τα κολοκύθια κομμένα σε χοντρές ροδέλες και τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τις τριμμένες ντομάτες.

Βήμα 3
Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 40΄. Προσέχουμε να μην ανακατεύουμε συχνά, για να μη σπάσουν τα λαχανικά. Στο τέλος προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό χοντροκομμένο. Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με την ξινομυζήθρα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα