Κίνημα της πετσέτας: Τρέχουν να μαζέψουν τις παράνομες ξαπλώστρες – Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

Κίνημα της πετσέτας: Χθες, Παρασκευή (04/08) απομακρύνθηκαν από την παραλία της Σάντα Μαρία στο νησί της Πάρου, οι πρώτες παράνομες ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν κάτοικοι του νησιού, η φράση υπαλλήλων σεκιούριτι προς τους λουόμενους «πήγαινε στον βράχο» ήταν αυτή που τους ξεσήκωσε.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το μέλος Κίνησης Πολιτών για ελεύθερες παραλίες, κ. Ηλίας Πετράκης: «Είναι σημαντικό να υπάρχει διέξοδος στους ανθρώπους όσους δεν έχουν ή δεν επιθυμούν κάθε τους μπάνιο να είναι μια επένδυση».

«Το μόνο που έχει απομείνει στις ενδιαφέρουσες παράλιες

είναι τα είναι τα βράχια. Αυτό μας ξεσήκωσε, αυτό είναι που μας έκανε να νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», αναφέρει ο Πάνος Κέκας, μέλος Κίνησης Πολιτών Πάρου.

Παράνομες ξαπλώστρες και ομπρέλες ξηλώθηκαν και από την παραλία Μαρτσέλο, ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις επιχειρηματιών που καταπατούσαν τον χώρο. Μία σύλληψη υπάρχει και για την παραλία μικρή Σάντα Μαρία.



Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Την ίδια ώρα, μετά την Πάρο, το «κίνημα της πετσέτας» επεκτάθηκε και στη Νάξο (αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της χώρας) όπου ελευθερώνονται παρανόμως καταληφθέντα τμήματα των παραλιών του νησιού.

«Ούτε θα καταργήσουμε την επιχειρηματικότητα, άλλο είναι αυτό, άλλο η αφαίρεση αδειών όπου είναι παράνομα τοποθετημένα, και άλλο να στερείται ο πολίτης το δικαίωμα που έχει».

Έλεγχοι και στην Αττική

Έλεγχοι στις οργανωμένες παραλίες γίνονται και στην Αττική από τη δημοτική αστυνομία και το Λιμενικό.

«Το κράτος οφείλει να ελέγξει με τις υπηρεσίες του τον αιγιαλό και την παραλία. Εμείς θέλουμε και μπορούμε ως αυτοδιοίκηση να ελέγξουμε και εμείς, αρκεί να μας δοθεί η δυνατότητα να μπορούμε να επιβάλουμε κυρώσεις», σημειώνει ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν βγει με τη μεζούρα και ελέγχουν αν αποστάσεις σε ξαπλώστρες, ομπρέλες και επιχειρήσεις τηρούνται σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίνημα, Τρέχουν, – Εντατικοποιούνται,kinima, trechoun, – entatikopoiountai