ΚΚΕ – Διαμάντω Μανωλάκου: Εκτίναξη εσόδων από ΦΠΑ αντί για κατάργησή του

Όπως επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου σήμερα (24/11) στη Βουλή, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 πρόκειται να είναι φοροληστρικός, ταξικός και άδικος για τον λαό και θα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.

Παράλληλα, η κα Μανωλάκου μίλησε για νέα φορολογική αφαίμαξη

και μείωση κοινωνικών δαπανών, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα έχουν παχυλές επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και φτηνό εργατικό δυναμικό. Τόνισε ότι από τα 62 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα από φόρους, θα προκύψουν και από την εκτίναξη εσόδων από τον ΦΠΑ αντί για κατάργηση αυτού του άδικου έμμεσου φόρου από τα βασικά λαϊκά είδη κατανάλωσης.

Την ίδια ώρα, στην ομιλία της, χαρακτήρισε κοροϊδία τις αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου και στις συντάξεις που είναι κάτω από τον πληθωρισμό και των προηγούμενων απωλειών με αποτέλεσμα να παρατείνεται το «πάγωμά» τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στο Δημόσιο προβλέπεται αύξηση μισθών κατά 4,87% όταν η απώλεια για το 2022 ήταν 7,4%. Σημείωσε ότι στις συντάξεις η αύξηση θα είναι 3% όταν ο πληθωρισμός και ειδικά αυτός των τροφίμων είναι σε διψήφια ποσοστά!

Επιπλέον, έκανε εκτενή αναφορά στην υποχρηματοδότηση για Υγεία και Παιδεία που οδηγούν σε κενά προσωπικού και εμπορευματοποίηση. Ωστόσο, όπως είπε, 5,5 δισ. ευρώ δίνονται για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ – Διαμάντω Μανωλάκου, Εκτίναξη, ΦΠΑ,kke – diamanto manolakou, ektinaxi, fpa