ΚΚΕ – Β.Δάγκα: Επιβεβαιώθηκε ότι δεν λύνονται υπαρκτά προβλήματα στην συμβίωση, ούτε ξεπερνιούνται διακρίσεις

Επιβεβαιώθηκε ότι το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών δεν λύνει την ρύθμιση ζητημάτων προσωπικών σχέσεων στην συμβίωση, ούτε συμβάλει στο να καταργηθούν απαράδεκτες κοινωνικές διακρίσεις, τόνισε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Βιβή Δάγκα, κατά την παρέμβασή της στην ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε, το γεγονός ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει άρθρα που αφορούν

στην κατάργηση αναχρονιστικών διατάξεων, που αφορούν στην κατάργηση των διακρίσεων σε εργασία, εκπαίδευση, υγεία, περίθαλψη δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί για το νομοσχέδιο.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν το νομοσχέδιο δεν απάντησαν στο γεγονός ότι αυτό τροφοδοτεί παραπέρα την εμπορευματοποίηση της αναπαραγωγικής διαδικασίας, μιας και με το άρθρο 11 αναγνωρίζεται η εμπορική παρένθετη μητρότητα στο εξωτερικό για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Ταυτόχρονα στο όνομα της ισότητας το νομοσχέδιο νομιμοποιεί τις ιδιωτικές υιοθεσίες παιδιών και με διακρατικές υιοθεσίες παιδιών από τρίτες χώρες.

Ακόμα αναγνωρίζεται θολή γονεϊκότητα, κάτι που οδηγεί στο να ασθενούν οι όροι προστασίας της μητρότητας και να καταργείται το δικαίωμα του παιδιού στην αλληλοσυμπληρούμενη σχέση μητρότητας – πατρότητας.

Τέλος, χαρακτήρισε μάταια την προσπάθεια κυβέρνησης και κομμάτων που στηρίζουν το νομοσχέδιο, να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΚΕ – Β Δάγκα, Επιβεβαιώθηκε,kke – v dagka, epivevaiothike