Κώστας Ράπτης: Γιατί ο Πούτιν προσάρτησε ουκρανικά εδάφη – Ο πόλεμος διευκολύνει τον τουρκικό αναθεωρητισμό

Στο Web TV του The Caller φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος του Capital.gr, Κώστας Ράπτης, ο οποίος μίλησε για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, τις πρόσφατες κινήσεις της Μόσχας αλλά και τη νέα πραγματικότητα στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

Ο κ. Ράπτης εξήγησε τους λόγους που ο Βλαντίμιρ Πούτιν

προχώρησε στην προσάρτηση ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, αναλύοντας παράλληλα το νέο δόγμα που παρουσίασε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του στο Κρεμλίνο, με την οποία περιέγραψε τη θέση και τον ρόλο της χώρας του στη διεθνή πραγματικότητα.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο ποιες φαίνεται να είναι οι επιδιώξεις της ρωσικής ηγεσίας στο πεδίο της Ουκρανίας, όπως και ανέλυσε το πώς διαμορφώνεται η διεθνής συνθήκη και αναφορικά με τη Δύση αλλά και σε σχέση με το “οικονομικό τρίγωνο” Ρωσίας – Κίνας – Ινδίας.

Επιπλέον ο Κώστας Ράπτης μίλησε και για τους νέους συσχετισμούς που διαμορφώνονται στη σχέση Αθήνας – Άγκυρας εν μέσω κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικής ρητορικής, τον ρόλο του αμερικανικού παράγοντα αλλά και περιέγραψε πιθανές ερμηνείες των όσων κατά καιρούς διακηρύσσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

Keywords
Τυχαία Θέματα