Κρυφός και διακαής πόθος Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τον Μητσοτάκη

Οι εκλογές πού έρχονται είναι εκλογές για τρεις, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Στις εκλογές δεν κρίνεται

μόνο το τι κυβέρνηση θα προκύψει, αλλά το συνολικό πολιτικό σύστημα της χώρας και ή μετεκλογική διάταξη των πολιτικών δυνάμεων.

Στις εκλογές κρίνεται και το πολιτικό μέλλον τού ΠΑΣΟΚ, η ύπαρξη του και η επαναφορά του ως ο ισχυρός πόλος του πολιτικού συστήματος, ως ο εκφραστής της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Στις εκλογές πού έρχονται είναι ηλίου φανερότερο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχωρήσει σε σχέση με το 2019 και οι θεωρίες του περί προοδευτικής διακυβέρνησης, είναι για να έχουν κάτι να λέγεται από τον Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα θέλει να παραμείνει δεύτερο κόμμα, αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί διακαώς συνεργασία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Μια τέτοια προοπτική, ενσωματώνει το ΠΑΣΟΚ στο Μητσοτακικό Νεοδημοκρατικό κυβερνητικό μπλοκ, το αφοπλίζει πολιτικά και επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ κι αν ακόμη έχει υποστεί ισχυρή υποχώρηση, να διεκδικεί ολόκληρο τον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η μάχη για το ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο θα είναι στρατηγικού χαρακτήρα και για το ίδιο αλλά και για το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Η ισχυρή εκλογική παρουσία του ΠΑΣΟΚ, αφ ενός θα ανοίξει τον δρόμο στο ΠΑΣΟΚ για την πλήρη επαναφορά του ως εκφραστής της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, αλλά και σε περίπτωση οποιασδήποτε κυβερνητικής συμμαχίας, θα συμμετάσχει ως ισχυρός εταίρος με τούς δικούς του όρους, με ότι σημαίνει αυτό και για την διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και για το πολιτικό μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Το πολιτικό μέλλον τού ΠΑΣΟΚ από τον κίνδυνο ενσωμάτωσης και περιθωριοποίησης, θα εξασφαλιστεί μόνο αν βγει πολύ ισχυρό στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και κατανοητό απ όλους, ότι στον πρώτο γύρο των εθνικών εκλογών, καμμιά ΠΑΣΟΚική ψήφος δεν πρέπει να σπαταληθεί είτε σε αποχή, είτε σε διλήμματα περί ακυβερνησίας.

Στον πρώτο γύρο θα κριθούν όλα, οι όροι σχηματισμού κυβέρνησης και κυρίως θα δρομολογηθούν οι όροι επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη, ως κυρίαρχη πολιτική έκφραση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Ούτως η άλλως, η διακυβέρνηση της χώρας και η μορφή κυβέρνησης, θα κριθούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η μάχη όμως του ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο θα δοθεί και θα κριθεί στον πρώτο γύρο των Βουλευτικών εκλογών κι αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ όλους, αν θέλουμε ν αλλάξει κάτι και κυρίως να σπάσει το κατασκευασμένο δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα