Μ. Παπαδόπουλος: «Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να εργαλειοποιεί κομματικά αυτή τη τραγωδία»

«Λειτουργεί ο τοπικός σταθμός στη Λάρισα, που στην ουσία είναι ένα υποσύνολο του κεντρικού σταθμού τηλεδιοίκησης» ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Απαντώντας στην κριτική των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης – κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την στήριξη των θυμάτων των Τεμπών – ζήτησε να «μην παίζουμε με τις λέξεις», γιατί «κάποιοι προσπαθούν να παίξουν με τις λέξεις και μόνο, άλλοι το λένε πίνακα διαχείρισης, άλλοι τοπικό σταθμό».

«Η πραγματικότητα είναι, ότι δυστυχώς, εκείνη

τη μοιραία νύχτα, που δεν χρησιμοποιήθηκε, λειτουργούσε και λειτουργεί ακόμη και αναδεικνύει, τις διαχρονικές συστημικές ευθύνες που συνέβαλαν καθοριστικά, πέρα από τα ανθρώπινα λάθη, στο τραγικό δυστύχημα.

Η διαφορά μας είναι, ότι εμείς αναγνωρίζουμε και εργαζόμαστε να τα διορθώσουμε. Επιλέγουμε να δίνουμε λύσεις και όχι την διαιώνισή τους, όχι τη διαιώνιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από αυτά. Έχουμε εγγυηθεί στην ελληνική κοινωνία, ότι όλες οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις θα ξανακάνουν στη πράξη το ποτέ ξανά, να εφαρμόσουν μια σωστή νοοτροπία στη λειτουργία του ΟΣΕ, να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να εργαλειοποιεί κομματικά αυτή τη τραγωδία, ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων εκλογών.

Εμείς, δεν θα ακολουθήσουμε όσους ρίχνουν κομματικό δηλητήριο πάνω σε ένα εθνικό τραύμα, όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης», προσέθεσε.

Παρουσιάζοντας τις διατάξεις στο σχέδιο νόμου, ανέφερε ότι περιλαμβάνονται μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος, αν και τόνισε ότι καμία πρόνοια δεν μπορεί να θεραπεύσει το κακό όταν χάνονται άνθρωποι, ωστόσο, «αυτή η μικρή συνδρομή, είναι μια ελάχιστη υποχρέωση που οφείλει η πολιτεία σε αυτές τις οικογένειες που βιώνουν το δράμα της απώλειας των αγαπημένων τους προσώπων».

Επισήμανε ότι με τις διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, επιδιώκεται η ενιαία και ταχεία ρύθμιση διαφόρων οργανωτικών, λειτουργικών, εργασιακών και οικονομικών ζητημάτων των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς η αποσαφήνιση ζητημάτων σχετικών με τις μεταφορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παπαδόπουλος,papadopoulos