Μαίρη Χρονοπούλου: Η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για την απώλεια της ηθοποιού

Η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από τη ζωή στα 90 της χρόνια σήμερα (06/10).

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκλήθηκε μετά από ατύχημα στο σπίτι της.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού αναφέρει:

«Σήμερα 06/10/2023, και ώρα 14:12 μμ κατέληξε η γνωστή ηθοποιός ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας, στην οποία νοσηλευόταν από 02/10/2023. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια

στους οικείους της».

Παράλληλα, το Εθνικό Θέατρο τίμησε τη Μαίρη Χρονοπούλου με το παρακάτω κείμενο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για την απώλεια της Μαίρης Χρονοπούλου. Διέγραψε μια μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Γεννημένη το 1933 στην Αθήνα, η Μαίρη Χρονοπούλου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Οι πρώτες της εμφανίσεις στο θεατρικό σανίδι ήταν με το Εθνικό Θέατρο κυρίως ως μέλος του Χορού σε τραγωδίες.

Ανάμεσά τους o «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη (1953), o «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή (1955), ενώ ξεχώρισε ως Πραξαγόρα στην κωμωδία «Εκκλησιάζουσαι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη (1987). Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Εθνικό Θέατρο Ελλάδας (N.T.G.) (@g.n.theatre)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαίρη Χρονοπούλου, Εθνικού Θεάτρου,mairi chronopoulou, ethnikou theatrou