Μαρία Μπουτζέτη: Ποια είναι η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τη νέα γενιά

Ανάμεσα στις νέες υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου αναμφίβολα ξεχωρίζει η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη. Διδάκτωρ Πολιτικής Επικοινωνίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο, αλλά και συνεχή αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, έρχεται ως εκφραστής της νέας γενιάς του κόμματος και σίγουρα έχει κάτι να μας πει.

Διανύοντας

μία σταδιοδρομία 10 ετών στον κλάδο της πολιτικής επικοινωνίας, η κα Μπουτζέτη έχει καταξιωθεί στον επαγγελματικό στίβο τόσο ως ελεύθερη επαγγελματίας, καθώς την έχουν εμπιστευτεί σημαντικά ονόματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, αλλά και μέσω των συνεργασιών της με εταιρείες Στρατηγικής Επικοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα, ειδικεύεται στο σχεδιασμό πολιτικών εκστρατειών, στη χάραξη επικοινωνιακής στρατηγικής εταιρειών του ιδιωτικού τομέα αλλά και ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ έχει αναλάβει και συμβουλευτικό ρόλο σε οργανισμούς εθνικής και διεθνούς εμβέλειας.

Η προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες

Η ουσιαστική της σχέση με την Ευρώπη θεμελιώθηκε στο πλαίσιο της θητείας της στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, όπου δέχθηκε επιρροές από προσωπικότητες που υπηρέτησαν για όλη τους τη ζωή την ευρωπαϊκή ιδέα. «Αυτές οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες. Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με παγκόσμιες προκλήσεις που θα κρίνουν το μέλλον της. Δηλαδή, το κοινό μας μέλλον. Η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό, η άμυνα και η τεχνητή νοημοσύνη, η δυσανάλογη και ανισομερής συγκέντρωση πλούτου, ο ατομικισμός και η στροφή στην ιδιώτευση είναι μερικές μόνο από τις παγκόσμιες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Αναπόφευκτα, οι τάσεις αυτές θα επηρεάσουν και τη χώρα μας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες, αλλά και νέες απειλές», υπογραμμίζει η κα Μπουτζέτη.

Ένα δυνατό «χαρτί» για την επόμενη ημέρα

Η ίδια ανήκει στην πολλά υποσχόμενη νέα γενιά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με συγκροτημένο λόγο και βαθιά εστιασμένη πολιτική σκέψη, προσανατολισμένη στις ευρωπαϊκές θεμελιώδεις αξίες. Η υποψηφιότητά της σε συνδυασμό με τη δυναμική της προσωπικότητα την καθιστά ένα πρόσωπο που θα συνεισφέρει σημαντικά και μετεκλογικά στη «φαρέτρα» των κομματικών στελεχών που δύνανται να υποστηρίξουν με σαφές κεντροαριστερό ιδεολογικό πρόσημο τη θεμελίωση του ΠΑΣΟΚ ως τη σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση που θα είναι εναλλακτική κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Συμμετέχω με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής γιατί πιστεύω ότι είναι η μόνη προοδευτική πρόταση που μπορεί να δυναμώσει τη φωνή μας στην Ευρώπη. Συμμετέχω γιατί πιστεύω ότι οι νέοι μπορούμε να εκπροσωπήσουμε δυναμικά τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συμμετέχω γιατί από πρώτο χέρι γνωρίζω ότι χρειαζόμαστε μία ισχυρή Ευρώπη συνεργασίας και αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις σύγχρονες προκλήσεις που υπερβαίνουν το σύνορά μας, με το βλέμμα πάντοτε στραμμένο στην κοινωνία. Συμμετέχω γιατί θέλω να εκφράσω μία γενιά νέων ανθρώπων στιγματισμένων από την πολυετή οικονομική – κοινωνική κρίση, που θέλει πλέον να διαδραματίσει τον δικό της ενεργό ρόλο στην κοινωνία».

Η σχέση της με την πολιτική χρονολογείται από τα φοιτητικά της χρόνια, καθώς εκδήλωσε αμέσως ενδιαφέρον για την πολιτική επικοινωνία και τις επιμέρους εκφάνσεις της εφαρμογής της στον σύγχρονο πολιτικό στίβο. Με πλούσιες σπουδές στον Επικοινωνία και στα Μ.Μ.Ε. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έλαβε τη διατριβή της ομοφώνως με άριστα στην Πολιτική Επικοινωνία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Έχει εκδώσει το βιβλίο «Τι έχουν πάθει οι λέξεις; Συναρμολογώντας την εποχή», που περιέχει 50 άρθρα γύρω από την κοινωνική και δημόσια ζωή, τις όψεις του διαδικτύου, τις μεταβολές που έφεραν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην προσωπική και δημόσια επικοινωνία, τις κοινωνικές παθογένειες και τις πιθανές διεξόδους.

Keywords
Τυχαία Θέματα