Μαρία Δελίδου, Υπ. Δημ. Σύμβουλος Θεσσαλονίκης: Δύναμη μου η ανιδιοτέλεια και η επιμονή

Στο πρώτο «SocialReport» της φετινής χρονιάς ο Ζαφ Κωνσταντινίδης φιλοξένησε Μαρία Δελίδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό «Όλοι Εμείς» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Δρόσο Τσαβλή.

Σχετικά με το πώς αποφάσισε να συμπορευτεί με τον Δρόσο Τσαβλή και την παράταξη του, η Μαρία Δελίδου τόνισε πως ο υποψήφιος δήμαρχος ήταν μάρτυρας στην αγωγή που κατέθεσαν απέναντι στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Μετά την γνωριμία που είχαν, ο Δρόσος Τσαβλής της πρότεινε να είναι υποψήφια με τον συνδυασμό

του. Αυτό που την έκανε επιθυμήσει να συμβάλλει στον αγώνα της παράταξης «Όλοι Εμείς» είναι το ανθρωποκεντρικό όραμα του κ.Τσαβλή για την πόλη και η ευαισθησία του για τις μειονότητες.

Αυτήν την περίοδο, μετά τις μαζικές καταστροφές που η χώρα αντιμετωπίζει, η παράταξη μαζεύει τρόφιμα και απαραίτητα αγαθά για τους πληγέντες ενώ αναμένεται να αιμοδοτήσει ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί από την πλημμύρα, οι οποίοι χρειάζονται αίμα.

Στην συνέχεια η Μαρία Δελίδου τόνισε πως μια κεντρική θέση της παράταξης είναι η δημιουργία πλήρως εξοπλισμένων δημοτικών κοινοτικών ιατρείων σε κάθε κοινότητα, που αν υπήρχαν στην περίοδο του Covid τα νοσοκομεία θα αποσυμφοριζονταν σηματνικά.

Επίσης μια άλλη καίρια θέση του συνδυασμού «Όλοι Εμείς» είναι η παρουσία της δημοτικής αστυνομίας σε κάθε κοινότητα.

Όσον αφορά τα στοιχεία που την καθιστούν κατάλληλη για την θέση της δημοτικής συμβούλου, ή ίδια παρέθεσε ως πρώτο την «ξεροκεφαλιά της» θέλοντας να σατιρίσει να την επιμονή που έχει να πετυχαίνει τους στόχους που θέτει όποιο και αν είναι το τίμημα.

Όπως λέει, είναι πάντα διατεθειμένη να κάνει θυσίες , όταν πρόκειται αυτό να ωφελήσει το σύνολο. Η Μαρία Δελίδου τόνισε πως έχει μάθει να δουλεύει σκληρά, ικανότητα που απέκτησε και από το γεγονός ότι βρίσκεται στον επαγγελματικό στίβο από μικρή ηλικία.

Όπως λέει βασικό της μέλημα είναι να πετύχει ο δήμος και η πόλη ώστε να βελτιωθούν και τα δύο αισθητά.

Όπως λέει ένας από τους βασικούς λόγους που αποφάσισε να συμπορευτεί με τον Δρόσο Τσαβλή είναι πως είναι ανεξάρτητος και δεν είναι δέσμιος κομμωτικών δεσμεύσεων και αγκυλώσεων οι οποίες αφαιρούν την πολιτική ανεξαρτησία των κινήσεων από έναν δήμαρχο.

Η Μαρία Δελίδου τόνισε πως οι δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες Θεσσαλονίκης εφόσον εκλεγεί είναι η μετακίνηση των ΑΜΕΑ με τα βανάκια του δήμου που δεν χρησιμοποιούνται αυτήν την στιγμή.

Δεύτερον η μετακίνηση των ΑΜΕΑ δημοτών θα γίνει πιο εύκολη και πιο φθηνή καθώς σήμερα η συνεισφορά του δήμου είναι μικρή και οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες καθώς επωμίζονται ένα ποσό που κυμένεται από 70 ως 150 ευρώ για να μετακινηθούν.

Η δεύτερη σημαντική της πρόταση, είναι να δημιουργηθούν ημερήσια κέντρα φροντίδας ,για τους ηλικιωμένους που αδυνατούν να έχουν ιδιωτική φροντίδα στο σπίτι ή να εισαχθούν σε κάποιο κέντρο φροντίδας.

Στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας θα συγκεντρώνονται με τα βανάκια που διαθέτει ο δήμος. Εκεί θα περιθάλπονται από νοσοκόμους, θα υπάρχει βοήθεια με την λήψη των φαρμάκων, ένα είδος εκπαιδευτικής μονάδας ώστε να ψυχαγωγούνται και θα επιστρέφουν στο σπίτι τους την ώρα που κάποιος συγγενής τους θα έχει καταφτάσει σπίτι τους.

Για την Μαρία Δελίδου το συναίσθημα σε συνδυασμό με την λογική συνθέτει το ιδανικό αποτέλεσμα στην ζωή και στην πολιτική. Όπως λέει κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, δεν είναι μια σύνταξη ή ένας στατιστικός αριθμός.

Χαρακτηριστικά τονίζει « η πόρτα μου είναι ήδη ανοικτή για τους ανθρώπους που χρειάζονται την βοήθεια μου». Συνεχίζει λέγοντας πως «ο γείτονας και ο απέναντι έχει αξία και θέλω να μπορώ να τους προσφέρω».

Σύμφωνα με την Μαρία Δελιδου η παράταξη του Δρόσου Τσαβλή είναι ανεξάρτητη και δεν υπάρχουν μέλη της που βρίσκονται σε κομματικές παρατάξεις. Ως συνδυασμός έχει ένα ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα με τις πιο καίριες θέσεις να είναι : Τα δημοτικά ιατρεία, η δημοτική αστυνόμευση τα ΑΜΕΑ, οι ηλικιωμένοι, το πράσινο και τα παιδιά.

Μια βασική πρόταση του Δρόσου Τσαβλή για την Θεσσαλονίκη αποκάλυψε πως είναι τα «μικρά πάρκα τσέπης». Σχετικά με την σημερινή διοίκηση του δήμου, η Μαρία Δελίδου επισήμανε πως ο σημερινός δήμαρχος απέτυχε στην καθαριότητα και το κυκλοφοριακό και ότι η προσπάθεια που έγινε με την προσθήκη κάποιων μεταχειρισμένων λεωφορείων δεν είναι αρκετή.

Τέλος, όσον αφορά το περιστατικό που ο Κωνσταντίνος Ζέρβας κατηγόρησε τον Δρόσο Τσαβλή και την κα.Ακριτίδου ότι πως εμβολιάστηκαν εκτός σειράς και τους διέγραψε από την παράταξη, η Μαρία Δελίδου επισήμανε κατηγορηματικά πως πρόκειται για ψεύδος.

«Το ψέμα είναι πολύ γρήγορο, η αλήθεια έχει όμως διάρκεια» τόνισε χαρακτηριστικά θέλοντας να κάνει εμφανές την αντίληψη που έχει πως τα ψέματα πάντα αποκαλύπτονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρία Δελίδου Υπ, Δημ, Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Δύναμη,maria delidou yp, dim, symvoulos thessalonikis, dynami