Μισός αιώνας ζωής για τον κορυφαίο «μπέμπη» Ράιαν Γκιγκς

Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει ο Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός επιθετικός, γεννημένος στο Κάρτνιφ (29/11/73) φόρεσε για 24 χρόνια την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το 2011 εξελέγη «Καλύτερος παίκτης στη Ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», πάνω από τους, Τζορτζ Μπεστ, τον Ερίκ Καντονά, αλλά και τον Μπόμπι Τσάρλτον.

Έφτασε τις 159 ευρωπαϊκές συμμετοχές, ενώ κέρδισε σχεδόν όσα μπορούσε να κερδίσει κάποιος: 13 πρωταθλήματα Αγγλίας, 4 Κύπελλα, 10 League Cup, 2 Chamions

League, 1 Κυπελλούχων, 1 Super Cup UEFA, 1 Διηπειρωτικό και 1 Μουντιάλ συλλόγων.

Του λείπει μόνο η «Χρυσή Μπάλα».

Τον Νοέμβριο του 1995, ενάντια στη Σαουθάμπτον, σημείωσε το γρηγορότερο γκολ στην Ιστορία του συλλόγου, μόλις 15” μετά την έναρξη του ματς.

Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Γκιγκς, ένας από τους πολύ λίγους παίκτες που έχουν ξεπεράσει τις 1.000 επαγγελματικές εμφανίσεις, παρέμεινε στην Γιουνάιτεντ, για δυο σεζόν ως βοηθός προπονητή, φτάνοντας μάλιστα πρώτος, μετά την απομάκρυνση του Μόγιες το 2014.

Στη συνέχεια ανέλαβε ομοσπονδιακός προπονητής της Ουαλίας, οδηγώντας την στο EURO 2020, αλλά τον Απρίλιο, λίγη ώρα μετά την κοινοποίηση της καταγγελίας της Εισαγγελίας του Κρόουν κατά του Ράιαν Γκιγκς, που κατηγορήθηκε για επίθεση σε δύο γυναίκες, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουαλίας τον απομάκρυνε από τον πάγκο της εθνικής ομάδας.

Τον Ιούλιο του 2023 απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για ενδοοικογενειακή κακοποίηση εις βάρος της πρώην συζύγου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μισός, Ράιαν Γκιγκς,misos, raian gkigks