Μητσοτάκης: Προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα

Κατατέθηκε νωρίτερα στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για να μπει μπλόκο στη συμμετοχή του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, στις επερχόμενες εκλογές.

“Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό

αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας” ανέφερε σε σχετική ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Αυτό προφανώς θα κρίνεται από τον ‘Αρειο Πάγο, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος κατά το Σύνταγμα να ανακηρύσσει τα υποψήφια κόμματα” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι “μία πολύ σημαντική διάταξη για την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα. Μία διάταξη αντίστοιχη με αυτή που ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και αποβλέπει στη θωράκιση της ομαλότητας και των συνταγματικών ελευθεριών“.

Καταθέτουμε στη Βουλή μία πολύ σημαντική διάταξη για την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα. Μία διάταξη αντίστοιχη με αυτή που ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και αποβλέπει στη θωράκιση της ομαλότητας και των συνταγματικών ελευθεριών. pic.twitter.com/q2Z168iiMR

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 2, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Προστασία,mitsotakis, prostasia