Μητσοτάκης στο CNN για συνάντηση με Ερντογάν: Να αφήσουμε πόρτα ανοιχτή ακόμη κι αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε

Μόλις λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNNi.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα μομέντουμ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και

πρόσθεσε ότι «παρότι έχουμε διαφορές προσπαθούμε να τις λύσουμε μέσω του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.

Προσπαθούμε να συνεργαστούμε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπλήρωσε:

«Ακόμα και αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν να κάνουν με την εδαφική κυριαρχία μπορούμε να αφήσουμε την πόρτα ανοιχτή και αυτό θα επιδιώξω στην συνάντησή μου με τον Ερντογάν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στην κλιματική αλλαγή λέγοντας πως:

«Χτυπηθήκαμε από τις πλημμύρες. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δαπανήσουμε πολλά χρήματα για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή.

Παγκόσμια συμμαχία χρειάζεται για την κλιματική αλλαγή», ενώ όσον αφορά την ελληνική οικονομία, είπε χαρακτηριστικά πως «η οικονομία μας πάει πολύ καλά, έχουμε ρεκόρ στον τουρισμό».

Συνεχίζοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ελληνική οικονομία «πάει πολύ καλά. Μετά από 13 χρόνια καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας. Έχουμε ρεκόρ φέτος στον τουρισμό».

Στο ερώτημα για το εάν ο τουρισμός κινδυνεύει, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Δεν συμφωνώ ότι η βαριά βιομηχανία του τουρισμού κινδυνεύει. Αυτό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο, είναι ότι η τουριστική περίοδος μπορεί να μην περιορίζεται στο καλοκαίρι και ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα τον Μάρτιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, CNN, Ερντογάν,mitsotakis, CNN, erntogan