Μουντιάλ 2022: Ούτε η Σακίρα θα τραγουδήσει στην τελετή έναρξης στο Κατάρ

"Καταιγίδα" αρνήσεων για το Κατάρ, καθώς μετά από την Ντούα Λίπα και τον Ροντ Στιούαρτ, και η Σακίρα αρνείται να τραγουδήσει στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ.

Ακόμα ένα μεγάλο όνομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής λοιπόν αρνήθηκε να πάρει μέρος στην εναρκτήρια πράξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Κολομβιανή σούπερσταρ έγινε η τελευταία, μετά την Ντούα Λίπα και τον Ροντ Στιούαρτ, που λέει «όχι» στη διοργανώτρια χώρα, σε μια έκφραση αντίθεσής

με τις πολιτικές που ακολουθούνται σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα της αραβικής χερσονήσου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (20/11), στο στάδιο «Al Bayt», λίγο πριν το εναρκτήριο ματς ανάμεσα σε Κατάρ και Εκουαδόρ.

Υπενθυμίζεται ότι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, όπως ο Ολλανδός προπονητής Λούις Φαν Χάαλ, αλλά και οπαδοί ομάδων έχουν κατακρίνει την ανάθεση της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022 από τη FIFA στο Κατάρ.

Κεντρικό σημείο στην κριτική που ασκείται στην αραβική χώρα οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάστηκαν να δουλέψουν εργάτες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν την ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Σύμφωνα μάλιστα με αναφορές σε διεθνή Μέσα, εικάζεται ότι έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες εργάτες – κυρίως μετανάστες – κατά τις εργασίες.

Διαβάστε επίσης: Το ματωμένο μουντιάλ!

Keywords
Τυχαία Θέματα