Μουντιάλ 2022: Πορτογαλία – Γκάνα 3-2 – Κέρδισε το θρίλερ με ιστορικό γκολ Κριστιάνο Ρονάλντο

Μετά από ένα φοβερό ματς στο δεύτερο ημίχρονο, η Πορτογαλία νίκησε την Γκάνα με 3-2 στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ 2022 και βρέθηκε στην κορυφή του 8ου ομίλου.

Το μέχρι στιγμής κορυφαίο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ βρήκε νικήτρια την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Πορτογαλία ήταν καλύτερη από την αρχή του αγώνα και με αιχμή του δόρατος τον Κριστιάνο Ρονάλντο απείλησε για γκολ, με τον σούπερ σταρ

της ομάδας του Φερνάντο Σάντος να έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.







Ο Κριστιάνο συνέχισε στον ιδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, κερδίζοντας πέναλτι και εκτελώντας το εύστοχα για το 1-0 στο 65′, για να ακολουθήσει ένα ματς-θρίλερ στη συνέχεια.



Στο 74΄η Γκάνα ισοφάρισε με το πλασέ του Αγιού από κοντά, αλλά η Πορτογαλία “απάντησε” αμέσως, με δύο τέρματα σε δύο λεπτά. Στο 78′ ο Ζοάο Φέλιξ βγήκε τετ-α-τετ στο τρανζίσιον και πλάσαρε ιδανικά για το 2-1, ενώ στην αντεπίθεση σκόραρε στο 80′ και ο Ράφα Λεάο, από ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες.







Η Γκάνα δεν τα παράτησε και μείωσε σε 3-2 στο 89′ με τον Μπουκουρί, αλλά αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με την Πορτογαλία να κρατάει τη νίκη και να παίρνει… κεφάλι στη βαθμολογία του πρώτου ομίλου, μετά και το 0-0 στο άλλο ματς ανάμεσα σε Ουρουγουάη και Νότια Κορέα.



Μάλιστα η αφρικανική ομάδα παρ’ ολίγον να ισοφαρίσει και να κλέψει τον βαθμό στο φινάλε του ματς, με τον Ινιάκι Γουίλιαμς.



Πορτογαλία: Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77′ Λεάο), Οτάβιο (56′ Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88′ Ράμος), Ρονάλντο (88′ Μάριο), Μπ. Σίλβα (88′ Παλίνια)

Γκάνα: Ζιγκί, Αμαρτέι, Σεϊντού (66′ Λάμπτεϊ), Τζικού (90+2′ Σεμενιό), Σαλισού, Μπάμπα, Σαμέντ (90+2′ Κιερέ), Πάρτεϊ, Κουντούς (77′ Μπουκαρί), Γουίλιαμς, Α. Αγιού (77′ Ζ. Αγιού)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία – Γκάνα 3-2 – Κέρδισε, Κριστιάνο Ρονάλντο,mountial 2022, portogalia – gkana 3-2 – kerdise, kristiano ronalnto