Μουζάλας: Επικίνδυνος ο παραποτάμιος φράχτης

Για «μεγάλη “επιτυχία” της επικοινωνιακής πολιτικής του πρωθυπουργού» που είχε σαν αποτέλεσμα όλη η Ελλάδα να συζητάει για τον φράχτη και να μη συζητάει «για το σουπερμάρκετ, για τους μισθούς, για την ενέργεια, για τις υποκλοπές, για τον ηλεκτρικό, για τα τρένα που πέφτουν» έκανε λόγο ο Γιάννης Μουζάλας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, σε συνέντευξή

του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Ο παραποτάμιος φράχτης αποτελεί και νομικά λάθος και εθνικά λάθος. Είναι πολύ επικίνδυνος, θα οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες» υποστήριξε ο κ. Μουζάλας, επισημαίνοντας ότι θα αλλάξει τις ροές, που μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα μια καινούρια χειραγώγηση από το τουρκικό κράτος και παρακράτος πάλι προς τα νησιά και καταδικάζοντάς τα στην ίδια κόλαση που είχαν βρεθεί πριν μερικά χρόνια

«Ο φράχτης που χτίζει ο κ. Μητσοτάκης λέμε εμείς, δεν είναι το κύριο ζήτημα στη μεταναστευτική πολιτική. Το κύριο ζήτημα είναι η πολιτική. Στην πολιτική ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί εις βάρος της χώρας, στη μεταναστευτική πολιτική. Ο φράχτης όσον αφορά το χερσαίο έδαφος, να κάνουμε αυτόν τον διαχωρισμό, θα μπορούσε σε κάποιες φάσεις να έχει μία χρησιμότητα. Παραμένει όμως πάντα το δευτερεύον ζήτημα στη μεταναστευτική πολιτική. Εκεί πέρα που ο φράχτης δημιουργεί εγκληματικές καταστάσεις, παράνομες καταστάσεις, εκχωρεί πιθανώς κυριαρχία, είναι ο παραποτάμιος φράκτης και μπορούμε αυτό να το αναλύσουμε. Το αν θα γκρεμίσουμε τον φράκτη ή όχι είναι από αυτά τα κόλπα του κ. Μητσοτάκη προς συσπείρωση» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Γιάννης Μουζάλας, ξεκαθάρισε ότι αυτό που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «η ύπαρξη του φράχτη, το μέγεθος του φράχτη, το πού θα στηθεί ο φράχτης δεν μπορεί να είναι το κύριο ζήτημα, αλλά είναι η πολιτική», σημειώνοντας ότι ο φράχτης πιθανώς σε κάποια σημεία στο χερσαίο έδαφος θα είχε κάποιο νόημα εάν η πολιτική ήταν διαφορετική.

«Ο κ. Μητσοτάκης στο Συμβούλιο Αρχηγών, δηλαδή στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ψηφίστηκε μονάχα από την κ. Μελόνι και από τον κ. Όρμπαν, οι οποίοι είναι αντίθετοι στην πολιτική που είχαμε χαράξει στην Ευρώπη για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών. Επομένως, με τους κύριους εχθρούς της πολιτικής της χώρας μας, συντάχθηκε στην πολιτική του φράχτη. Αυτό σημαίνει να τον γκρεμίσουμε; Όχι, δεν χρειάζεται να γκρεμίσουμε τίποτα. Χρειάζεται να αυξήσουμε την πολιτική μας. Αλλά ο παραποτάμιος φράχτης θα γίνει μία πηγή δυστυχίας για τη χώρα. Ο παραποτάμιος φράχτης χτίζεται πάνω στο ελληνικό έδαφος, τουλάχιστον 50 μέτρα με 100 μέτρα από τα σύνορα, που τα σύνορα είναι στη μέση του ποταμιού. Αυτό σημαίνει ότι όποιος φτάσει σε αυτόν τον φράχτη είναι στην ελληνική επικράτεια. Τι θα κάνουμε, θα τον αφήσουμε να πεθάνει εκεί πέρα νηστικός; Οι φράχτες αποδεικνύουν ότι πρακτικά μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα αλλάζουν τις ροές ή δημιουργούν καταστάσεις ώστε να εκτίθενται οι χώρες» συνέχισε ο Γιάννης Μουζάλας, προειδοποιώντας για δημιουργία κινδύνων για τη χώρα.

«Σκεφτείτε 160 χιλιόμετρα με 10 μέτρα ελληνικό έδαφος, είναι εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα ελληνικού εδάφους στα οποία και οι Έλληνες ακόμα θα έχουν πρόσβαση μόνο με άδεια. Είναι απίστευτο. Το ψάρεμα στον Έβρο θα γίνεται από την πλευρά της Τουρκίας, από την πλευρά της Ελλάδας δεν θα γίνεται. Το κυνήγι θα γίνεται από την πλευρά της Τουρκίας. Είναι ένας επικίνδυνος φράχτης. Θα έχουμε συνέχεια καταδίκες και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα