Νάντια Γιαννακοπούλου για μη κρατικά ΑΕΙ: Η «κρεμ ντε λα κρεμ» των συνταγματολόγων που έβαλαν πλάτη στο ΠΑΣΟΚ, υπέρ της συνταγματικότητας

Θέση υπέρ της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου για την λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων πήρε η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου στην επεισοδιακή συνεδρίαση του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γιαννακοπούλου έστρεψε τα βέλη της κατά άλλων βουλευτών του κόμματος, όπως των Γιώργου Μουλκιώτη και Δημήτρη Μπιαγκή, που υποστήριξαν ότι παραβιάζεται το άρθρο 16 του Συντάγματος, λέγοντας πως η ίδια προτιμά να ακούει την «κρεμ ντε λα κρεμ» των συνταγματολόγων, όπως τον Ευάγγελο Βενιζέλο,

τον Γιώργο Καμίνη και τον Νίκο Αλιβιζάτο που έχουν βάλει πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και όχι όσους «αγιογραφούν» τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η βουλευτής είπε, μεταξύ άλλων: «Λενε κάποιοι ότι υπάρχουν θέματα συνταγματικότητας και ότι πρώτα πρέπει να τροποποιηθεί το άρθρο 16. Πρόκειται για ένα τουλάχιστον ευάλωτο επιχείρημα και θα μου επιτρέψετε να ακούσω κορυφαίους συνταγματολόγους – την κρέμ ντε λα κρεμ – όπως ο Βενιζέλος, ο Αλιβιζάτος, ο Μανιτακης, ο Καμινης που έχουν βάλει πλάτη για την παράταξη και έχουν τοποθετηθεί κάθετα ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα».

Όπως πρόσθεσε: «Και να μην ακούω συνταγματολόγους που έσπευσαν απ το καλοκαίρι να γράψουν βιβλίο για το “φαινόμενο Κασσελάκη” και που κάνουν τον πολιτικο σχεδιασμό νεοφυών κομμάτων», αναφερόμενη έμμεσα στον Ξενοφώντα Κοντιάδη.

Κομματική πειθαρχία από Ανδρουλάκη μετά τον καβγά για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Υπενθυμίζεται πως με το μήνυμα προς τους βουλευτές του ότι δεν θα ανεχθεί καμία απολύτως διαφοροποίηση από τη θέση του κόμματος – που παραπέμπει σε καταψήφιση του νομοσχεδίου Πιερρακάκη- έκλεισε ο Νίκος Ανδρουλάκης τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπου σημειώθηκε σκληρή κόντρα μεταξύ του προέδρου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου καθώς και σοβαρή αμφισβήτηση της κεντρικής «γραμμής» από τη Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Δεν θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία», ήταν η φράση με την οποία ο Νίκος Ανδρουλάκης σήκωσε επί της ουσίας το «χαρτί» της διαγραφής για όποιον βουλευτή του κόμματος υπερψηφίσει την κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση- «διαχρονική προγραμματική θέση του κόμματος μας είναι η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων με αναθεώρηση του άρθρου 16», υπογράμμισε στο φινάλε της συνεδρίασης ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο οποίος ζήτησε μάλιστα από τους βουλευτές να υπογράψουν έγγραφο-κείμενο με το οποίο θα προτείνουν την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Στην επισήμανση του κ. Ανδρουλάκη ότι θα δείξει μηδενική ανοχή στη διαφοροποίηση και στο ερώτημα περί πιθανής υπερψήφισης του νόμου από μέλος της «πράσινης» κοινοβουλευτικής ομάδας , η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου απαντά ότι «ουδέποτε δημιούργησα θέμα στην παράταξη, στηρίζω πάντα το κόμμα του», ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα σεβαστεί την επικρατούσα απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα