Ναυάγιο στην Πύλο: Ομολόγησε ένας από τους συλληφθέντες ότι είναι διακινητής

Εξελίξεις στις ανακρίσεις γύρω από το τραγικό ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

Οι αρχές έχουν συλλάβει εννέα άνδρες με τη κατηγορία ότι ήταν οι διακινητές των μεταναστών. Από την πρώτη στιγμή άπαντες αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ύστερα όμως από πολύωρες ανακρίσεις, ένας εξ αυτών ομολόγησε ότι ήταν διακινητής.

Οι έμπειροι αστυνομικοί που διενεργούν τις έρευνες εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή θα πιέσει και τους υπόλοιπους να ομολογήσουν την ενοχή τους αφού ο κλοιός γύρω τους στενεύει.

Ο διακινητής, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας,

περιέγραψε τι προηγήθηκε του απόπλου από την Αίγυπτο και τι ακολούθησε επάνω στο αλιευτικό μέχρι τη στιγμή της βύθισης του σκάφους.

Βαρύ το κατηγορητήριο για τους εννέα συλληφθέντες

Οι 8 κατηγορούμενοι θα παραμείνουν ως τη Δευτέρα στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Καλαμάτας ενώ ο ένατος παραμένει στο νοσοκομείο, φρουρούμενος. Και οι εννέα είναι Αιγύπτιοι, από 20 έως 40 ετών. Αντιμετωπίζουν ανάμεσα σε άλλα, τα κακουργήματα της πρόκλησης ναυαγίου και της εγκληματικής οργάνωσης. Πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Σιακαντάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, επανέλαβε ότι το Λιμενικό προσέγγισε το μοιραίο αλιευτικό, δύο ώρες πριν το ναυάγιο και δεν έχει καμία σχέση με τη βύθιση του σκάφους.

«Το Λιμενικό προσέγγισε το αλιευτικό δύο ώρες πριν το ναυάγιο – Έλαβε απάντηση «No help… Go Italy». Οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν κάθε βοήθεια και το αλιευτικό συνέχισε την πορεία του. Δεν μπορεί να συναρτάται η προσέγγιση του Λιμενικού με τη βύθιση του σκάφους μόνο και μόνο χρονικά».

Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διευκρίνισε αργότερα ότι 3 ώρες πριν από βύθιση του αλιευτικού, ελληνικό σκάφος το πλησίασε, έριξε σκοινί και έδεσε στο πλάι το ψαράδικο για λίγα λεπτά, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του πλοίου αλλά και να συνομιλήσουν οι Έλληνες αξιωματικοί με τους κυβερνήτες του σκάφους αλλά οι μετανάστες το πέταξαν πίσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναυάγιο, Πύλο, Ομολόγησε,navagio, pylo, omologise