Νόστιμη συνταγή με γεμιστά κολοκυθολούλουδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τα κολοκυθολούλουδα είναι ένα άκρως καλοκαιρινό και νόστιμο φαγητό. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει την πιο εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει.

Υλικά 

12 κολοκυθολούλουδα

Για τη γέμιση

150 γραμ. φέτα μαλακή100 γραμ. ανθότυρο2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
πιπέρι

Για το κουρκούτι

250 γραμ. αλεύρι100 ml ελαιόλαδο350 γραμ. νερό ζεστό2 ασπράδια
αλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέριελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τα γεμιστά κολοκυθολούλουδα,

με

φέτα και ανθότυρο, πρώτα φτιάχνουμε το κουρκούτι. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με 1 κ.γλ. αλάτι και πιπέρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα για τα γεμιστά κολοκυθολούλουδα.

Ενώνουμε το ελαιόλαδο με το νερό και τα ρίχνουμε στο αλεύρι, ανακατεύοντας καλά.

Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο να σταθεί στο ψυγείο για 20΄.

Για τη γέμιση

Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.

Μόλις περάσουν τα 20΄, χτυπάμε καλά τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στο κουρκούτι.

Αφαιρούμε τους στήμονες από τα κολοκυθολούλουδα και τα φυλλαράκια από το κοτσάνι.

Γεμίζουμε προσεκτικά κάθε κολοκυθολούλουδο με λίγη από τη γέμιση και στρίβουμε τις άκρες τους ώστε να τη «φυλακίσουμε» μέσα.

Βουτάμε τα κολοκυθολούλουδα στο κουρκούτι, τα τινάζουμε λίγο και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν.

Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί τα γεμιστά λουλούδια από τα κολοκυθάκια και τα σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα