Ο Παναθηναϊκός ανταποκρίθηκε άριστα στο πιο μεγάλο «θέλω» για το πρωτάθλημα!

Πριν από την σέντρα στο «αιώνιο» ντέρμπι της Λεωφόρου τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό ήταν τα παρακάτω:

1) Βρίσκονταν στο -3 από την ΑΕΚ, με ματς λιγότερο

2) Και στα δύο φετινά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν είχε νικήσει και μάλιστα ήταν αγωνιστικά κατώτερος από τον αντίπαλό του

3) Ο Ολυμπιακός είχε εξίσου μεγάλο κίνητρο για νίκη ώστε να μείνει ζωντανός

στην διεκδίκηση του τίτλου

4) Μια πιθανή ήττα και με δεδομένη τη νίκη της ΑΕΚ, θα έφερνε το τριφύλλι τρίτο στη βαθμολογία, θέση που δεν είχε βρεθεί ποτέ φέτος.

Όλα τα παραπάνω καθιστούσαν ως μονόδρομο το τρίποντο για τους «πράσινους» ώστε να κάνουν Πάσχα στην κορυφή και να μην πάνε στην διακοπή του πρωταθλήματος με γκρίνια, προβληματισμό και αμφισβήτηση. Οι πράσινοι τα κατάφεραν…

Με ένα συγκλονιστικό πρώτο ημίχρονο, ίσως το καλύτερο φετινό τους σε ματς από το «πάνω ράφι», έπιασαν από τον λαιμό τον Ολυμπιακό, έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο από τον αντίπαλο τη νίκη, έβγαλαν ένταση, διάθεση, ενέργεια και λύσσα στο παιχνίδι τους και τα κατάφεραν.

Προφανώς είχαν και τύχη τόσο στο απίθανο λάθος του Παπασταθόπουλου που έδωσε γκολ… πάρτο βάλτο στον Σπόραρ, όσο και στο αυτογκόλ του Ελ Αραμπί.

Όμως και η τύχη κάνει τα χατήρια σε όσους την κυνηγάνε και στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός κυνήγησε τα πάντα. Κάθε φάση. Χαμένη και μη. Οπότε ήρθε και η δικαίωση. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ιβαν Γιοβάνοβιτς δεν είχαν τα «γκάζια» του πρώτου μέρους αλλά έκαναν σωστή διαχείριση και δεν κινδύνεψαν.

Πήραν με σχετική ευκολία αυτό που ήθελαν. Από την άλλη ο Ολυμπιακός το απόλυτο τίποτα. Ειδικά στο πρώτο σοκαριστικά κακό πρώτο ημίχρονο, όπου παίκτες κλειδιά όπως ο Ελ Αραμπί και ο Χάμες ήταν από… άφαντοι έως και αρνητικοί. Δεδομένα μια κακή χρονιά για τον Ολυμπιακό δεν θα μπορούσε να… σωθεί με μια αναλαμπή όπως αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ στην πρώτη του Ανιγκό.

Τα δύσκολα συνεχίζονται στο λιμάνι αφού την Τετάρτη υπάρχει το ματς του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ, όπου προφανώς ζητείται αντίδραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός,panathinaikos