Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός με το βλέμμα προς την Λεωφόρο!

Η Κυριακή δεν έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις και πολύ περισσότερο εκπλήξεις. Τα φαβορί επικράτησαν και μάλιστα εύκολα.

Τέσσερα γκολ ο Ολυμπιακός, από τρία ο ΠΑΟΚ με τον Άρη. Προφανώς η σημαντικότερη νίκη, όσο αφορά τον βαθμό δυσκολίας πριν από την σέντρα, ήταν αυτή που πέτυχε ο Δικέφαλος του Βορρά στους Ζωσιμάδες με το «διπλό» επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Εκεί όπου έλαμψε

το άστρο του Γιάννη Κωνσταντέλια που πανηγύρισε δύο προσωπικά του γκολ. Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στην Κηφισιά που αποδείχθηκε… σάκος του μποξ.

Πέρα από τα τέσσερα γκολ, στα σημαντικά του αγώνα ήταν τα πρώτα… τεμάχια με την «ερυθρόλευκη» φανέλα των Γιόβετιτς και Ποντένσε. Παρά την κακή ψυχολογία από την ήττα κόντρα στη Φράιμπουργκ, αλλά και την δεδομένη κούραση ο Ολυμπιακός ούτε υποτίμησε τον αντίπαλο, ούτε έχασε το μυαλό του.

Ήταν σοβαρός, συνεπής και έφτασε σε μια εύκολη νίκη, με ευρύ σκορ και καλό ποδόσφαιρο. Και κάπως έτσι την Δευτέρα το βράδυ θα αράξει χαλαρός… στον καναπέ με ποπ κορν και το βλέμμα στην Λεωφόρο.

Εκεί ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός και η πρωταθλήτρια ΑΕΚ διασταυρώνουν ξίφη στο μεγάλο ντέρμπι, σε γεμάτο γήπεδο. Αμφότεροι οι αντίπαλοι με την ψυχολογία στα ύψη από τις μεγάλες νίκες με την Βιγιαρεάλ στο Ολυμπιακό Στάδιο και την Μπράιτον στην Αγγλία.

Τεράστιες επιτυχίες, αλλά τώρα και οι δύο πρέπει να… προσγειωθούν στην ελληνική πραγματικότητα. Και όχι ανώμαλα για να μην την πατήσουν. Βέβαια καλή η ψυχολογία αλλά τα προβλήματα δεν λείπουν.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν υπολογίζει τον Αϊτόρ, ενώ ο Αλμέιδα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Βίντα, του Μουκουντί και του Χατζησαφί.

Σοβαρές απώλειες όλες. Προφανώς και μιλάμε για μια γιγαντομαχία, που ειδικά για την ΑΕΚ όσο κι αν είναι νωρίς ακόμη δεν υπάρχει περιθώριο απώλειας. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός παίζοντας στην έδρα του θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα αυτό. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης…

Keywords
Τυχαία Θέματα