Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Την Πέμπτη κατεβαίνουν στην έκθεση AGROTICA

«Παρέλαση» έκαναν οι αγρότες σήμερα (31/01) το απόγευμα στην Καρδίτσα, καθώς μπήκαν με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, ενώ γενικότερα οι κινητοποιήσεις τους αναμένεται να κλιμακωθούν/

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του OPEN, τα τρακτέρ μπήκαν στην πόλη κορνάροντας και με αναμμένα τα φώτα, ενώ πλήθος κόσμου -μεταξύ άλλων και ο εμπορικός σύλλογος της περιοχής- έδωσε το «παρών» στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να στηρίξει τους αγρότες.

Οι αγρότες ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στην περιοχή, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Έκλεισαν την Εθνική Οδό Καρδίτσας-Τρικάλων

Υπενθυμίζεται

ότι σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Καρδίτσας-Τρικάλων (στο ύψος του Jumbo) για 40-45 λεπτά προχώρησαν λίγο μετά τις 13:30 αγρότες από το Αγναντερό, τα Μεγάλα Καλύβια και το Γλίνο Τρικάλων, οι οποίοι έχουν βγάλει τα αγροτικά τους μηχανήματα στο συγκεκριμένο σημείο, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλώντας στο KarditsaLive.Net, αγρότες του μπλόκου ζήτησαν από την κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, ο οποίος κρατάει «ζωντανούς» πολλούς ακόμα κλάδους, και να δώσει λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα, που έγιναν ακόμα μεγαλύτερα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.



Λαμία: Πληθαίνουν τα μπλόκα και στη Φθιώτιδα

Μέσα από τα ελαιοπερίβολα κινήθηκαν οι αγρότες της Αταλάντης για να φτάσουν και να παραταχθούν δίπλα στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας.

Προηγουμένως, η Αστυνομία είχε αποκλείσει την κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί από την πόλη της Αταλάντης στην Εθνική Οδό για να αποτρέψει την κίνηση των τρακτέρ.

Οι αγρότες βρήκαν διόδους μέσα από τα χωράφια και λίγο αργότερα τοποθέτησαν τα τρακτέρ στον κόμβο της Αταλάντης και διαδηλώνοντας έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό για λίγα λεπτά.

Κινητικότητα επικρατεί και στα χωριά της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας και δεν αποκλείεται σήμερα ή αύριο να συγκεντρώσουν τρακτέρ σε διάφορα κομβικά σημεία.

Την ίδια ώρα οι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα τους με το βλέμμα στραμμένο στη Θεσσαλονίκη, καθώς αύριο ανοίγει τις πύλες της η 30η διεθνή έκθεση AGROTICA.

Keywords
Τυχαία Θέματα