Ομέρ Τσελίκ: «Απαράδεκτη» η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο

Με μια προκλητική ανάρτηση σχολίασε σήμερα στο Χ (πρώην Twitter) ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μία ημέρα μετά τα επεισόδια στη Νεκρή Ζώνη και την επίθεση Τουρκοκυπρίων σε μέλη της UNFICYP.

«Ο δρόμος Pile-Yiğitler (μεταξύ Πύλας και Άρσους) που κατασκευάζεται για να διευκολύνει την πρόσβαση των Τουρκοκυπρίων στα εδάφη τους στην Πύλα, έχει ανθρωπιστικό σκοπό. Από την άλλη πλευρά, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ που υπηρετεί

στην Κύπρο σχετικά με τη διαδικασία κατασκευής του δρόμου ήταν απαράδεκτη και εξαιρετικά λανθασμένη».

«Η στάση του Ειρηνευτικού Σώματος με στόχο να ευχαριστήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά έχει βλάψει την αξιοπιστία της και τον λόγο ύπαρξής του στην Κύπρο» συνεχίζει ο Τσελίκ.

Kıbrıs Türklerinin Pile’deki arazilerine ulaşımını kolaylaştırmak için yapılmakta olan Pile-Yiğitler yolu, insani bir amaç taşımaktadır.

Buna karşılık Kıbrıs’ta görev yapan BM Barış Gücü’nün Pile-Yiğitler Projesi yolunun inşa sürecine ilişkin takındığı tavır kabul edilemez ve…

— Ömer Çelik (@omerrcelik) August 19, 2023

Είχαν προηγηθεί οι προκλητικές δηλώσεις του Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, διπλωματικού σύμβουλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στον «ανθρωπιστικό σκοπό» της επέκτασης του δρόμου και δήλωσε ότι η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να «προστατεύσει τα κεκτημένα των Τουρκοκυπρίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομέρ Τσελίκ, Απαράδεκτη, ΟΗΕ, Κύπρο,omer tselik, aparadekti, oie, kypro