Παναθηναϊκός: Γι’ αυτό σε λένε πρέσβη!

Νύχτα μαγική από τα «καλά του» χρόνια. Από το ένδοξο παρελθόν που έκανε... παρέλαση στους ομίλους των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ.

Μπορεί για περισσότερα από 5 χρόνια ο Παναθηναϊκός να έλειψε από τα… σαλόνια της Ευρώπης όμως τo DNA είναι καλά γραμμένο στα σπλάχνα του συλλόγου.

Κι έτσι στη μεγάλη του επιστροφή στον όμιλο του Europa League

με το… καλημέρα απέδειξε ότι δεν είναι φτωχός συγγενής σε αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή. Ήρθε για να μείνει, ήρθε για να φωνάξει βροντερό παρών.

Εντεκα χρόνια είχε να κερδίσει το τριφύλλι σε ευρωπαϊκό όμιλο και το πέτυχε με εκκωφαντικό τρόπο το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Βιγιαρεάλ. Το 2-0 δεν είναι ένα τυχαίο αποτέλεσμα.

Είναι ένα απολύτως δίκαιο αφού η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν φανταστική και στα δύο ημίχρονα. Και στο πρώτο όπου πήρε κεφάλι με το γκολ του Ιωαννίδη και στο δεύτερο όπου άντεξε την πίεση των Ισπανών και βρήκε και 2ο γκολ με τον Σπόραρ για να κλειδώσει την… βραδιά θριάμβου.

Απέναντι σε μια από τις δυνατές ομάδες της Πριμέρα, απέναντι σε μια ομάδα που θέλει να φτάσει μακριά στη διοργάνωση, απέναντι στο φαβορί του ομίλου ο Παναθηναϊκός έκανε… πάρτι και θριάμβευσε.

Μια συγκλονιστική εμφάνιση από όλους, ένα καταπληκτικό κοουτσάρισμα από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον οποίο στο φινάλε υποκλίθηκαν περίπου 60.000 φίλοι της ομάδας. Ενα ματς που ήρθε από τα… παλιά για τους «πράσινους».

Στους παλιούς ξύπνησε μνήμες, στους νέους έμαθε πως υπάρχει κι αυτός ο Panathinaikos. Πλέον έγινε το πρώτο βήμα για έναν Παναθηναϊκό που έχει δικαίωμα να ονειρεύεται με τέτοια αποτελέσματα και εμφανίσεις.



Καλά λόγια και για τον ΠΑΟΚ που κι αυτός ξεκίνησε με το… δεξί στο Conference. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έφυγε με νίκη (2-3) από το Ελσίνκι. Σε μια σούπερ νύχτα ο Βούλγαρος Ντεσπόντοφ έδειξε ψήγμα της αξίας του και έστειλε το πρώτο… μήνυμα γιατί έγινε τόσος ντόρος γύρω από την μεταγραφή του στον Δικέφαλο του Βορρά!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός, Γι’,panathinaikos, gi’