Παπαχελάς: Δεν υπάρχει αντιπολίτευση- Το ΠΑΣΟΚ απέχει πολύ από το να γίνει κόμμα που διεκδικεί την εξουσία

«Αυτή την περίοδο συμβαίνει κάτι πολύ παράδοξο. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί στη μεταπολεμική ιστορία μας» τονίζει σε άρθρο του ο Αλέξης Παπαχελάς.

«Ακόμη και όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν πανίσχυρος και κυρίαρχος, υπήρχε κάποιο αντίπαλον δέος, αν όχι ως άμεση εναλλακτική λύση, ως προοπτική στον ορίζοντα. Τώρα, δεν υπάρχει τίποτε απολύτως.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διανύει μια περίοδο μιζέριας και παρατεταμένης εσωστρέφειας, που δεν θα τελειώσει εύκολα με την ανάδειξη

νέου ηγέτη. Η απουσία του κ. Τσίπρα αποκάλυψε τις δομικές και θεαματικές αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ απέχει επίσης πολύ από το να γίνει κόμμα που διεκδικεί την εξουσία» υπογραμμίζει ακόμη ο Αλέξης Παπαχελάς.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο η «απουσία αντιπολίτευσης έχει πάντως και τα –εφήμερα– θετικά της. Προσφέρεται για γενναίες μεταρρυθμίσεις. Χωρίς καμία εμφανή πολιτική απειλή και χωρίς δύσκολους κάβους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αυτή η κυβέρνηση έχει μια μοναδική ευκαιρία να “σπάσει αυγά”».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην Καθημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα