ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Ανεβάζει ρυθμούς» ο Γιάννης Πούπκος και κινείται δυναμικά στα Βόρεια

Ένα από τα «δυνατά χαρτιά» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και από τα νέα –ηλικιακά και πολιτικά- στελέχη του με οικονομικές γνώσεις και εργασιακή εμπειρία παράλληλα, ο Γιάννης Πούπκος, «σπριντάρει» στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας και δείχνει με την υποψηφιότητά του πως μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο οικονομολόγος, στο επάγγελμα, Γιάννης Πούπκος κατέρχεται υποψήφιος για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές,

στις 21 Μαΐου και το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει κατακόρυφα ρυθμούς, πυκνώνοντας τις επαφές του με τους πολίτες και κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τον εμπεριστατωμένο λόγο του και τις γνώσεις του για τα πραγματικά προβλήματα της Οικονομίας και της Κοινωνίας.

Ήδη, μάλιστα, τα σχόλια που δέχεται είναι θετικά και η αποδοχή που συγκεντρώνει από την καθημερινή συναναστροφή του με τους συμπολίτες του στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας τόν κινητροδοτούν να συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά.

Εξάλλου, όπως φαίνεται και από την παρουσία του στις τηλεοπτικές εκπομπές και τα Μέσα Ενημέρωσης, «επενδύει» στην ουσία της Πολιτικής, στον πυρήνα της,  επιλέγοντας να «ξεδιπλώσει» τα επιχειρήματά του, μη θέλοντας να μπει σε μια ανούσια και άγονη αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, ρίχνοντας με αυτόν τον τρόπο και άλλο νερό στον μύλο της τοξικότητας.

Έτσι και αλλιώς, όπως λέει ο ίδιος μπήκε σε αυτόν τον αγώνα γιατί πιστεύει στην ανανέωση και τη συνέχεια της Παράταξης του ΠΑΣΟΚ και ότι πρέπει να ξανασυνδεθεί το Κίνημα με το χώρο της Εργασίας και την Κοινωνία, μια αρχή που ο ίδιος υπηρέτησε από νεαρή ηλικία και συνεχίζει να υπηρετεί μέχρι σήμερα, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ποιός είναι ο Γιάννης Πούπκος

Γεννήθηκε το 1974. Έχει καταγωγή από Μικρά Ασία, Ανατολική Ρωμυλία και Πόντο.

Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διεθνή Τραπεζική και στα Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Southampton, ενώ γνωρίζει 4 γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά).

Από το 2000 εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα.

Δραστήριος πολιτικά και μαχητικός από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια.

Υπέρμαχος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με γνώση, όραμα, αποτελεσματικότητα, με διεθνή παρουσία και εμπειρία.

Διετέλεσε Γραμματέας Νεολαίας ΓΣΕΕ καθώς και Αντιπρόεδρος της Νεολαίας της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC).

Δε δίστασε, με επιχειρήματα να σταθεί δυναμικά το 2014, μαζί με άλλους ευρωπαίους νέους στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ και να καταγγείλει την πολιτική λιτότητας στο Νότο, αλλά και να συμβάλλει στο να αυξηθούν τα κονδύλια για τα ευρωπαϊκά προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας των νέων.

Μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, έπαιξε ρόλο στην διαμόρφωση προοδευτικών αλλαγών επί πολλών νομοσχεδίων.

Υπέρμαχος της δια-βίου εκπαίδευσης και μάθησης, με ενεργό συμμετοχή στη σχολή Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ καθώς και στη δημιουργία του θεσμού της συνδικαλιστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας (Ακαδημία Εργασίας ΓΣΕΕ, ΙΝΕ/ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ).

Αντιπρόεδρος μέχρι πρόσφατα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ).

Σήμερα, συνεχίζει στην πρώτη γραμμή ως Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ αλλά και της ΓΣΕΕ, την οποία εκπροσωπεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Απασχόλησης καθώς και σε αλλά ευρωπαϊκά φόρα.

Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής – Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Αρθρογραφεί με συνέπεια και με μαχητικό λόγο εδώ και χρόνια, σε μεγάλες εφημερίδες και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανεβάζει, Γιάννης Πούπκος, Βόρεια,pasok-kinal, anevazei, giannis poupkos, voreia