Π.Χρηστίδης: «Απαιτούμε να μας δώσετε τα στοιχεία για τη μετανάστευση που ζητάμε εδώ και έναν χρόνο»

Να δοθούν τα στατιστικά δεδομένα για τη νόμιμη μετανάστευση όπως αυτά παρέχονταν δημόσια μέχρι τον Απρίλιο του 2020, ζήτησε σήμερα (07/02) από την ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Παύλος Χρηστίδης, Βουλευτή Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών &υπεύθυνος Τομέα Μετανάστευσης και Ασύλου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής.

«Είχε ζητήσει ο Γιώργος Καμίνης από τον κ. Μηταράκη ακριβώς το ίδιο που ζήτησα κι εγώ πριν από δυο μήνες.

Δεν το κάνατε, αγνοήσατε προκλητικά

τον κοινοβουλευτικό έλεγχο» σημείωσε ο Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με θέμα: «Οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό – Το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, οι τρέχουσες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η δεξαμενή ταλέντων».

«Αν είχαμε τα στοιχεία αυτά, σήμερα θα μιλούσαμε, για τη γήρανση του μεταναστευτικού πληθυσμού, για τη γεωγραφική κατανομή τους στη χώρα, για τους πολίτες τρίτων χωρών που είναι μέλη οικογενειών Ελλήνων πολιτών, για τους ψηφιακούς νομάδες, για τους κατόχους μπλε κάρτας ή τους επί μακρόν διαμένοντες και για μια σειρά από ουσιαστικά ζητήματα», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδη να δώσει τα στοιχεία, ώστε «να μιλήσουμε για το μέλλον της εθνικής μας μεταναστευτικής πολιτικής, όχι με όρους επικοινωνίας, αλλά με όρους ουσίας».

Ο Παύλος Χρηστίδης επεσήμανε ότι για κάθε ειδικότητα που υπάρχει έλλειψη, υπάρχει και ένας Έλληνας ή μια Ελληνίδα που μετανάστευσαν σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, υπάρχουν μετανάστες που άφησαν την Ελλάδα για να βρουν ελπίδα και προοπτική.

«Η δική μας αγορά εργασίας, το ασθενικό κοινωνικό κράτος, η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα διώχνουν εργαζόμενους Έλληνες ή μετανάστες και δημιουργούν επιπλέον κενά στη δική μας αγορά εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος Τομέα Μετανάστευσης και Ασύλου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα