Πιπιλή: Μου έχει συμβεί καλεσμένος μου να φύγει για νοσοκομείο λόγω… των γατιών μου

Συνέντευξη στην Βίβιαν Μπενέκου για την εφημερίδα Εspresso, παραχώρησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή.

Διαβάστε ένα σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη που παραχώρησε η Φωτεινή Πιπιλή:

Τι καλό σας έχει προσφέρει η πολιτική και τι κακό σας έχει κάνει; Τι θυσιάσατε για αυτή;

Το καλό είναι ότι μου έδωσε τη δυνατότητα να παραμείνω ενεργή, δραστήρια και αποτελεσματική με ό,τι καταπιάνομαι. Οσο για το αν μου έχει κάνει κακό, μπορώ να πω ότι, όσο και να προσπάθησε το κακό να με αγγίξει, δεν τα κατάφερε,

γιατί ήμουν από πριν αποφασισμένη πως η πολιτική συχνά μετατρέπεται σε αρένα με θύματα. Αφενός προέρχομαι από παλιά πολιτική οικογένεια -ο παππούς μου, Μενέλαος Πιπιλής, ήταν βουλευτής Μεσσηνίας, του Ελευθέριου Βενιζέλου, και ο αδερφός του πατέρα μου, Χρήστος, βουλευτής Ηλείας με την ΕΡΕ-ΝΔ- και από μικρή ζούσα παραστάσεις αυτής της αρένας, και αφετέρου κατάφερα και επέζησα σε ένα εξίσου σκληρό και ανταγωνιστικό επάγγελμα, όπως η τηλεοπτική δημοσιογραφία. Το μόνο που θυσίασα είναι ότι τώρα, ως βουλευτής, είμαι πολύ, πολύ, πολύ προσεκτική.

Αγαπάτε πολύ τις γάτες και είναι γνωστό. Τι έχουν οι γάτες που σας ιντριγκάρει;

Μεγάλωσα πάντα με γατιά, τα λάτρευαν οι γονείς μου και τα είχαμε στο σπίτι, κάτι που τότε, εκείνες τις εποχές, ήταν εξαιρετικά σπάνιο. Οι γάτες είναι το πιο κατάλληλο ζωάκι για δραστήριους ανθρώπους, γιατί δεν έχουν τις απαιτήσεις ενός σκύλου, π.χ., και είναι δεδομένο αυτό που θα σας πω: είναι η καλύτερη λύση για τους αγχωτικούς, διότι η συμπεριφορά της γάτας -που δεν υπάρχει περίπτωση να μην κοιμηθεί στο κρεβάτι σου- είναι το πιο ακίνδυνο ηρεμιστικό.

Εάν καλούσατε σε τραπέζι Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη, τι θα ετοιμάζατε για τον καθένα τους;

Σιγά που ως μαγείρισσα -που είμαι και καλή- θα ετοίμαζα ξεχωριστό τραπέζι για τον καθένα τους. Το μενού θα είχε: Σολομό τυλιχτό σε ανθότυρο με πάρα πολύ άνηθο και μυρωδικά, ντολμαδάκια από τη Σμυρνιά μάνα μου, ελευθέρας βοσκής κατσικάκι από τον τόπο καταγωγής του πατέρα μου, τη Νέα Φιγαλεία, αυθεντική λιβανέζικη σαλάτα ταμπούλι (μία ώρα προετοιμασία για να κόψεις τον μαϊντανό) και για γλυκό γιαούρτι ή παγωτό με σπιτικά γλυκά του κουταλιού. Το μόνο που ρωτάω σε καλεσμένους είναι αν είναι αλλεργικοί σε κάποιο φαγητό, σε κάποιο μπαχαρικό και, κυρίως, αν είναι αλλεργικοί στις γάτες. Μου έχει συμβεί καλεσμένος μου να φύγει για νοσοκομείο λόγω των γατιών μου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πιπιλή, Μου,pipili, mou