Ποια χρώματα θα κυριαρχήσουν στα σπίτια την φετινή άνοιξη

Πολλές φορές η άνοιξη σηματοδοτεί την ανάγκη να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο σπίτι μας προκειμένου να αλλάξουμε την διάθεσή μας, αλλά και να προσθέσουμε περισσότερο χρώμα στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού μας.

Ακολουθούν οι χρωματικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν φέτος την άνοιξη σε διακοσμητικά, ριχτάρια και αξεσουάρ σπιτιού.

Σκούρο μπλε

Οι σκούρες αποχρώσεις του μπλε είναι μία καθολική τάση τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα, αφού μπορούν να συνδυαστούν με πολλά άλλα χρώματα και υφές. Χαρακτηριστικό αυτής της απόχρωσης

είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε δωμάτιο είτε πρόκειται για το υπνοδωμάτιο είτε για το σαλόνι.

Αν ανήκετε στους τολμηρούς, μπορείτε να επιλέξετε να βάψετε έναν τοίχο του υπνοδωματίου σας σε σκούρο μπλε χρώμα και να προσθέσετε μπροστά το κρεβάτι και τα κομοδίνα σας.

Εάν δεν θέλετε να προχωρήσετε σε κάποια τόσο ριζική αλλαγή, μπορείτε απλά να επιλέξετε ένα ριχτάρι για το κρεβάτι ή κουρτίνες σε σκούρα μπλε απόχρωση.

Θερμές αποχρώσεις του καφέ

Μία άλλη χρωματική τάση που θα κυριαρχήσει την φετινή άνοιξη είναι η χρήση διάφορων αποχρώσεων του καφέ όπως το κεραμιδί, το απαλό πορτοκαλί και το θερμό χρώμα του κονιάκ. Επιλέγοντας μία τέτοια απόχρωση θα δώσετε μία ρουστίκ εμφάνιση στον χώρο σας που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα των καλεσμένων σας, ενώ ταυτόχρονα θα σας προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση.

Επιλέξτε μικρά ή μεσαίου μεγέθους διακοσμητικά με βάση την πέτρα ή το ξύλο και τοποθετήστε τα πάνω στον μπουφέ, την τραπεζαρία ή το χολ σας.

Πράσινο

Το πράσινο είναι ένα κατεξοχήν χρώμα που σχετίζεται με την άνοιξη και τα ανθισμένα λουλούδια. Για την φετινή ανοιξιάτικη σεζόν επιλέξτε διακοσμητικά σε φωτεινές αποχρώσεις του πράσινου τόσο για το σαλόνι όσο και για την τραπεζαρία σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε ένα πράσινο ριχτάρι σε έναν μπεζ ή λευκό καναπέ και δείτε ότι θα αλλάξει αμέσως όλο το στυλ του σπιτιού σας. Ακόμη, μπορείτε να προσθέσετε μερικές γλάστρες με φυσικά ή τεχνητά λουλούδια σε διάφορες γωνίες του σπιτιού σας.

Παστέλ ροζ

Εάν δεν προτιμάτε τις έντονες χρωματικές αποχρώσεις, μπορείτε κινηθείτε σε πιο απαλές αποχρώσεις, όπως το παστέλ ροζ. Μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί σε υπνοδωμάτια με ιδιαίτερα έπιπλα και καθρέφτες.

Πέρα από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε διάφορα βάζα και αξεσουάρ για το τραπεζάκι του σαλονιού σας ή ακόμα και για την τραπεζαρία σας.

Όποια χρωματική απόχρωση και αν επιλέξετε, φροντίστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι κάτι που σας εκφράζει και δίνει την προσωπική σας πινελιά στο σπίτι σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα