Πόλεμος στο Ισραήλ: «Αποτύχαμε να προειδοποιήσουμε τον κόσμο» – Ο αρχηγός της Υπηρεσίας Ασφαλείας ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή

Ο αρχηγός της Σιν Μπετ, ο Ρόνεν Μπαρ, ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ να αποτρέψει την πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

«Παρά τις ενέργειές μας, δυστυχώς το Σάββατο (σ.σ. 7 Οκτωβρίου) δεν καταφέραμε να προειδοποιήσουμε εγκαίρως ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την επίθεση», δήλωσε ο Μπαρ.

«Ως επικεφαλής της υπηρεσίας, η ευθύνη για αυτήν την αποτυχία είναι δική μου. Θα υπάρξει χρόνος για να διεξάγουμε έρευνες. Τώρα βρισκόμαστε σε πόλεμο», τόνισε.

In

this next clip, the Hamas terrorists invade to Israeli Kibutz in order to hunt down civilians. In this clip, we can see the terrorist shooting on the ambulance tire in order to disable any option of saving lives. cruelty of monsters!
Hamas is ISIS. pic.twitter.com/cOCvwMW1PH

— Limolimo united (@LimolimoUnited) October 15, 2023

Μεσανατολικό: Η Χαμάς λέει ότι το Ισραήλ δεν έχει επαναλάβει την παροχή νερού στη Γάζα

Το Ισραήλ δεν έχει επαναλάβει την παροχή νερού στη Γάζα, δήλωσε σήμερα ο Εγιάντ Αλ-Μπόζομ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς.

«Οι κάτοικοι πίνουν ανθυγιεινό νερό, με αποτέλεσμα να τίθεται ένα σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα που απειλεί τη ζωή των πολιτών μας», πρόσθεσε.

Συνεργάτης Ισραηλινού υπουργού διέψευσε τον ισχυρισμό της Χαμάς και δήλωσε ότι άρχισε ο ανεφοδιασμός με νερό στην Μπνέι Σάχιλα, κοντά στην πόλη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Για πέμπτη συνεχή μέρα, η Γάζα δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών υγείας, ύδρευσης και αποχέτευσης να βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Οι πολίτες καταναλώνουν υφάλμυρο νερό από τα πηγάδια που προορίζεται για αρδευτική χρήση αυξάνοντας τις ανησυχίες για τη μετάδοση ασθενειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα